Nemzetközi sporttudományi siker az Egyesült Államokban

2014. június. 19., 15:26   |    

Nemzetközi sporttudományi siker az Egyesült Államokban

Zalai Dávid előadása és az MLSZ programja nagy sikert aratott az Egyesült Államokban rendezett labdarúgó-sporttudományi világkonferencián.

Mint korábban már beszámoltunk róla, az MLSZ törzsizom-erősítő programja bekerült abba a 300 előadásba melyet a világkonferencia sportszakmai bírálóbizottsága kiemelt a több ezer benyújtott absztrakt közül.

Az esemény presztízsét mutatja, hogy Zalai Dávid olyan neves klubok és előadók társaságában lépett pódiumra és adott elő, mint a Manchester United sporttudományi munkatársai, az Arsenal teljesítményelemzési vezetői, a FIFA- és UEFA-delegáció tagjai, illetve a világ legnevesebb labdarúgó sporttudományi kutatói.

A világkonferencia komprehenzív és innovatív tudományos előadásai között a periodizált szénhidrát és fehérje adagolás, a monitorizált minőségi alvás teljesítmény és rehabilitációs hatékonysága, a mérkőzés és videóelemzések, a terhelés monitorizálás, a pszichológiai menedzsment, a teljesítmény összetevők kapcsolata és a periodizált edzéstervezés is hallható volt. Mindezek mellett aratott sikert az MLSZ strukturált és hatékony törzsizom-erősítő programja, amely iránt számos külföldi delegáció jelezte érdeklődését a program alkalmazása és külföldi adaptálása kapcsán.

- A labdarúgás napjaink egyik legkomplexebb sportága, a rendkívül magas szintű fizikai teljesítmény eléréséhez és a hatékony prevencióhoz elengedhetetlen a „core” izmok magas szintű működése – mondta Zalai Dávid. - Elképesztő volt látni azt a strukturált és rendszerezett sporttudományi – egészségügyi – erőnléti – teljesítményelemzési hátteret amivel egyes klubok rendelkeznek, a játékosokat egyénileg-pozícióspecifikusan és csapatszinten is folyamatosan objektív tudományos módszerekkel vizsgálják és nyomon követik, a legkisebb változás is azonnali visszajelzést jelent.

Az MLSZ program akkreditációja, és a magyar labdarúgás sporttudományi vonalon történő megjelenése jelentős sportdiplomáciai sikernek számít.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS