Nikolics és Simon gólpárbaja folytatódhat

2013. augusztus. 18., 11:22   |    

Nikolics és Simon gólpárbaja folytatódhat

Három mérkőzéssel zárul vasárnap az OTP Bank Liga 4. fordulója. Székesfehérváron két, még százszázalékos csapat találkozik. Az ugyancsak hibátlan mérlegű DVSC-Teva Szombathelyen lép pályára. A Honvédra és a Puskás Akadémia együttesére egyaránt ráférne a javítás.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Augusztus 18., vasárnap, 16.30)

A Duna TV által közvetített mérkőzésen két gyengén rajtolt, mindössze egy ponttal álló csapat találkozik a Bozsik Stadionban. A kispestiek a Cselik Niksics elleni hazai 9-0 óta nyeretlenek, igaz, négy vereség után Újpesten legalább egy pontot megszereztek. Az előző idény zárását is figyelembe véve a Honvéd immár négy mérkőzés óta nyeretlen, messze került attól a formától, amely az előző idény utolsó negyedének legponterősebb csapatává tette. Marco Rossi együttese a legutóbbi négy hazai bajnokijából hármon nem kapott gól, de a második fordulóban vereséget szenvedett a Pápa ellen. A Puskás FC eddig mind a három élvonalbeli mérkőzésén egy gólt szerzett, de ameddig Vaszicsku találata a Pápa ellen egy pontot hozott a konyhára, Tischler Patrik két találata kevés volt a pontszerzéshez. A két együttes természetesen először játszik egymással élvonalbeli mérkőzést.

VIDEOTON FC–MVM PAKS
(Augusztus 18., vasárnap, 18.30)

Két, még százszázalékos együttes találkozik egymással a Sóstói Stadionban. Amióta José Gomes a fehérváriak edzője, a csapat minden mérkőzésén szerzett gólt. A portugál edző irányításával csak a PMFC elleni tavaszi mérkőzést veszítette el a csapat a hazai bajnokijai közül, négy találkozón gólt sem kapott. A csapat első számú góllövője, Nemanja Nikolics a 2013–2014-es idény eddigi minden fordulójában gólt szerzett, hasonló bravúrra csak az ellenfél első számú csatára, a paksi Simon Attila volt képes. „Niko” öt, Simon hat góllal áll a góllövőlistán. A fehérváriak mindössze egy gólt kaptak eddig a szezonban. A Paks minden e bajnokságban játszott találkozóján kapott egy gólt, de mindegyiket megnyerte. Idegenben Újpesten tudott nyerni. Horváth Ferenc 2013-ban eddig hét idegenbeli bajnokit vívott csapataival (tavasszal a Kecskeméttel, „ősszel” a Pakssal), ezek közül csak egyen, Diósgyőrben kapott ki. Ugyanakkor vezetőedzőként egykori klubja, a Videoton FC ellen kettőből két vereség a mérlege. Legutóbb, 2013. április 20-án, a Paks is kikapott a Sóstói Stadionban. Mi több, a tolnai zöld-fehérek 2007 tavasza óta nem tudnak pontot szerezni Székesfehérváron. A mérkőzés a Sport2-ön lesz látható. SZOMBATHELYI HALADÁS–DVSC-TEVA
(Augusztus 18., vasárnap, 20.30)

A Loki három győzelemmel kezdte az idényt, igaz, most először játszik majd idegenben. Pályaválasztóként a Kaposvár, a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen is nyert. A piros-fehérek idegenbeli mérlege idén (értsd: 2013-ban) sokkal szerényebb, csak a Paks vendégeként tudtak nyerni, május 17-én, Korhut Mihály és Mészáros Norbert, tehát két védő egy-egy góljával, 2-1-re. A Haladásnak sokkal brutálisabb sorsolás jutott, a Videotontól kikapott, a bajnok Győrrel „szokás szerint” döntetlent játszott, viszont az MTK-t Budapesten legyőzte. Artner Tamás együttese hazai bajnokin, 2013-ban, csak egyszer, a Videotontól kapott ki, igaz, négyszer is döntetlenre játszott, s csak háromszor győzött. Igaz, a háromból az egyik éppen a DVSC elleni siker volt április 21-én, Halmosi Péter góljával.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS