Nikolics lengyel bajnokként csatlakozik a válogatotthoz

2016. május. 15., 23:26   |    

Nikolics lengyel bajnokként csatlakozik a válogatotthoz

A lengyel kupagyőzelem után a lengyel bajnoki aranyat is megszerezte a Legia Warszawa. Priskin Tamás góllal tért vissza sérüléséből. Válogatott légióskörkép.

A Nemanja Nikoliccsal felálló Legiának egyszerű volt a képlet a Gyurcsó Ádámot 73 percig a soraiban tudó Szczecin Pogony elleni mérkőzés előtt a lengyel bajnokság zárókörében: ha nyer, akkor bajnok, függetlenül minden más eredménytől. A varsóiak már a 13. percben megszerezték a vezetést, viszont csak a hajrában tudták bebiztosítani a sikerüket: a 83. percben éppen Nikolics Nemanja volt a második találatuk szerzője, majd a 86. percben született meg a harmadik gól, ezzel lett 3-0 a végeredmény. Mint kiderült, erre a győzelemre nem is lett volna szükség a bajnoki elsőséghez, de az ünneplés így volt az igazi. Nikolics végül 28 góllal zárta az idényt, toronymagasan megnyerve meg a góllövők versenyét az Ekstraklasában.

A Lech Poznan is 3-0-ás győzelemmel zárta az idényt, a Ruch Chorzow elleni sikernek a meccset végigjátszó Kádár Tamás lehetett részese, Lovrencsics Gergő nem volt keretben. Az alsóházban már szombaton véget ért a bajnokság, a Wisla Kraków Guzmics Richárd nélkül győzött 4-3-ra az élvonaltól búcsúzó Podbeskidzie otthonában.

Németországban a Werder Bremen elkerülte az osztályozót, miután 1-0-ra legyőzte a Frankfurtot, így az idényzárót a kispadról végignéző Kleinheisler Lászlóra nem vár túlóra, a középpályás már csatlakozott is az Ausztriában edzőtáborozó együtteshez. A Hannover Szalai Ádám nélkül kapott ki 3-1-re a Bayern München otthonában, míg a másodosztályban a Nürnberg Stieber Zoltánt a kispadon hagyva nyert 1-0-ra a Padernborn ellen. Stieber csapata a Frankfurt ellen játszik osztályozót a feljutásért. Az élvonalba feljutott RB Leipzig Gulácsi Péterrel a gólvonalon kapott ki 1-0-ra a Duisburg otthonában.

Törökországban a Bursaspor Dzsudzsák Balázs nélkül játszott 1-1-es döntetlent a Konyaspor ellen, a szlovák bajnokság másodikja, a Slovan Bratislava viszont a hosszabb sérülés után újra a kezdőcsapatba jelölt Priskin Tamással a soraiban lépett pályára a Zemplin Michalovce otthonában. Priskin nagyszerűen tért vissza, a 3. percben gólt szerzett, és 68 percen át segítette együttesét az 1-1-re végződő találkozón.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS