Nincs már száz százalékos csapat

2006. augusztus. 26., 21:20   |    

Nincs már száz százalékos csapat

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Borsodi Liga 4. fordulójából. Két hazai győzelem és két vendégsiker mellett egy döntetlen született - a Zalaegerszeg osztozott meg a pontokon a Győrrel.

PMFC-Pécs Plaza - MTK Kudapest 0-1 (0-0)
Pécs, 2000 néző
Vezette: Bognár Tamás (dr. Szabó Péter, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Czvitkovics az 57. percben
Sárga lap: Balaskó a 29. illetve Zsidai a 83. percben

Az első félidő kiegyenlített játékkal telt, az MTK több helyzetet alakított ki, de a hazaiak is bátran futballoztak, s egyenrangú partnerei voltak a fővárosi együttesnek. A második negyvenöt percben nagyobb sebességre kapcsolt a vendégcsapat, fölényben futballozott, és az 57. percben a vezetést is megszerezte. A piros-feketék próbáltak egyenlíteni, de az MTK nem engedte ki kezéből az előnyt és megérdemelten szerezte meg a három pontot.


REAC - Újpest FC 1-2 (0-2)
Budai II László Stadion, 5000 néző
Vezette: Arany Tamás (dr. Kovács Péter, Viszokai László)
Gólszerző: Torma a 90. illetve Tisza a 22., Tisza a 28. percben
Sárga lap: Makra az 51., Nagy I G. az 55., Pusztai a 86. illetve Völgyi a 32. percben
Kiállítva: Nagy I G. a 91. percben

Az első félidő közepéig egyenlő erők küzdelmét láthatták a szurkolók, aztán Tisza hat perc alatt kétszer is a kapuba talált. A kétgólos hátrányba került REAC bátrabbá és határozottabbá vált, az Újpest kontrázhatott, s a játék is élvezetesebb lett. A második félidőben a házigazdák dolgoztak ki több lehetőséget, ám ezek közül csak a találkozó végén tudtak értékesíteni egyet, az egyetlen gól pedig csak a szépítéshez volt elég.


Dunakanyar-Vác - Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Vác, 1500 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (Nagy Imre Attila, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Palásthy (11-esből) a 39., Kulcsár az 57., Svintek a 90. illetve Dobos (11-esből) a 19. percben
Sárga lap: Dudás a 19., Sinkó a 21., Palásthy a 41., Rusvay a 71. illetve Dobos a 19., Schindler a 27., Benjamin a 33., Baranyai a 70. percben

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, fölényben futballozott, és a vezetést is megszerezte. Ezután azonban nagy rohamokba kezdtek a váciak és még az első félidőben egyenlítettek is. A második félidőben állandósult a hazai fölény, vezetést szerzett, majd bebiztosította győzelmét a Duna-parti csapat. A klub vezetői a találkozó előtt emléktábla-avatással tisztelegtek az 50-es évek váci futballistái előtt.


ZTE - Győri ETO 2-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 7000 néző
Vezette: Török Károly (Székely Ferenc, Márton Zsolt)
Gólszerző: Nagy L. a 44., Ferenczi (11-esből) a 81. illetve Bajzát a 28., Virágh a 61. percben
Sárga lap: Vincze O. a 18., Zsók a 25., Jäkl az 51., Hanák a 60. percben
Kiállítva: Bajzát a 32. percben

Izgalmas, élvezetes mérkőzést játszottak a csapatok. A Győr szerzett vezetést, de a zöld-fehérek gólszerzője, Bajzát Péter négy perccel gólja után piros lapot kapott. A hazai csapat emberelőnyét kihasználva, még a félidő vége előtt egyenlített. A második félidőben is aktív maradt a vendégcsapat, nem őrizte a döntetlent, hanem emberhátrányban is támadott, sőt, vezetést is szerzett. A kék-fehérek azonban a mérkőzés vége előtt egyenlítettek, az eredmény igazságosnak mondható. Már a ZTE sem százszázalékos.


FC Sopron - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Sopron, 3000 néző
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Magasföldi az 58. percben
Sárga lap: Horváth A. a 19., Magasföldi a 32., Munteanu a 87. illetve Mogyorósi a 18. percben

A házigazdák irányították a játékot, a Diósgyőr próbált labdát szerezni és gyors ellenakciókat vezetni. Az első félidőt sikerült kihúzniuk a vendégeknek, a soproniak mezőnyfölénye nem hozott eredményt. A második játékrészben a vendégek is veszélyesebbek voltak, akadtak ígéretes lehetőségeik, de a találkozó egyetlen gólját a Sopron szerezte, Magasföldi révén. A hazaiak győzelme megérdemelt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS