Női A-válogatott: kiütéssel nyertünk Macedónia ellen

2014. november. 26., 16:56   |    

Női A-válogatott: kiütéssel nyertünk Macedónia ellen

A magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 8-0-ra legyőzte Macedóniát Telkiben.

Az első félidőben hamar magukhoz ragadták az irányítást a mieink, már a mérkőzés elején több ígéretes helyzetet dolgozott ki Markó Edina együttese. A 10. percben Jakabfi Zsanett ment el a jobb szélen, középre gurított, de Rácz Zsófia szemben a kapuval nem találta el jól a labdát. A 14. percben büntetőhöz jutott a magyar csapat, Dragana Kostova egy beívelés után kézzel fogta meg a játékszert. A tizenegyest Jakabfi Zsanett magabiztosan gurította a jobb alsó sarokba (1-0).

A 18. percben ismét Jakabfi Zsanett játszott főszerepet, azonban ezúttal előkészítőként jeleskedett. A jobb oldalról ívelte át a hosszú oldalra a labdát, amelyre Sipos Lilla érkezett és növelte az előnyünket (2-0). A 28. percben a megszokott forgatókönyv szerint alakult a támadásunk, csak a gólszerző személye változott. Jakabfi Zsanett adta be a labdát, Zeller Dóra pedig bal oldalról laposan a hosszú sarokba gurított (3-0). Az első játékrész hátralévő részében rendezték soraikat a macedónok, így több találat nem született.

A második félidőre frissen érkezett a magyar csapat. Kezdetben kimaradtak a helyzeteink, de az 59. percben Zeller Dóra futott el a jobb oldalon, és csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. Büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Hummel-Smuczer Angéla higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (4-0). A 68. percben gyönyörű támadást vezetett válogatottunk, Csiszár Henrietta laposan belőtte a labdát üres területre, így indítva Vágó Fannit, aki laposan középre gurított, Pádár Anita azonban a kapu mellé lőtt. A 70. percben Jakabfi Zsanett szöktette Vágó Fannit, aki egyedül vitte a labdát a kapusra és a jobb alsóba lőtt (5-0).

A 75. percben megszereztük hatodik találatunkat is, Jakabfi Zsanett beadását Sipos Lilla fejelte a macedón kapuba (6-0). A 81. percben Jakabfi Zsanett ötödik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Csiszár Henrietta volt a kedvezményezett, aki a jobb oldalról tizenegy méterről jobbal a hosszú felsőbe lőtt (7-0). Egy perccel ezt követően a mérkőzés egyik legszebb találata következett: Sipos Lilla a félpálya környékéről átemelte a labdát a kapus fölött, megszerezve saját maga harmadik, míg a válogatott nyolcadik találatát (8-0).

Összességében elmondható, hogy a válogatott kisebb szünetekkel, de végig agresszívan letámadta ellenfelét és látványos akciókat vezetett. A két csapat közötti különbség jelentős volt, mind játékban, mind az eredményben megmutatkozott a differencia.

- Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni az évtől és örülök, hogy ez sikerült. Tudtuk, hogy gyengébb ellenféllel fogunk játszani, de úgy gondolom, az ilyen kötelező mérkőzések is nehézséget okozhatnak. Próbáltunk új ritmust diktálni a három gólt követően, de visszavettünk a tempóból, ezért az első félidő utolsó negyedórája már kevésbé tetszett. A második játékrészben sikerült javítanunk, kértem a lányoktól, hogy próbálják a tempót tartani, a cseréink is jól szálltak be. Örülök, hogy alapvetően jó játékot nyújtottunk, és a lányok nem féltették magukat. Azt gondolom, mindenki hozta a tőle elvárt teljesítményt, de Csiszár Henriettát és Jakabfi Zsanettet külön is kiemelném, utóbbi játékos sokáig sérült volt, de játékán nem látszott a kihagyás. Remélem, az őszi Eb-selejtezőkre már egy a mostanihoz hasonló, kész csapattal tudunk majd felállni – mondta Markó Edina szövetségi edző.

Magyarország-Macedónia 8-0 (3-0)
Magyarország: Szőcs Réka (Bíró Barbara az 55. percben) – Szabó Boglárka (Mosdóczi Evelin, 46.), Szeitl Szilvia, Demeter Réka (Tell Zsófia 46.) Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Hummel-Smuczer Angéla (Szuh Erika 62.), Rácz Zsófia (Vágó Fanni 46.) – Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra (Pádár Anita 62.), Sipos Lilla
Gólszerzők: Jakabfi Zsanett a 14., Sipos Lilla a 18. 75. 82., Zeller Dóra a 28., Hummel-Smuczer Angéla az 59., Vágó Fanni a 70., Csiszár Henrietta a 81. percben

[galleryRel id="81684|Magyarország-Macedónia 8-0]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS