Női A-válogatott: szoros meccset játszottunk Ausztriával

2015. március. 06., 20:44   |    

Női A-válogatott: szoros meccset játszottunk Ausztriával

Női A-válogatottunk 1-0-ra alulmaradt Ausztria ellen a horvátországi Isztria Kupán.

Óriási szélben játszották le a mérkőzést a csapatok, az első félidőben az osztrákok élvezték ennek az előnyét. A hátszélben sikerült jelentősebb mezőnyfölényt kialakítania az ellenfélnek, a félidő egyes periódusaiban óriási nyomás alatt játszottunk, de a védekezésünket dicséri, hogy igazán nagy lehetősége így sem volt az osztrák válogatottnak. Sőt, mi voltunk veszélyesebbek, három kontratámadásunk végén is könnyedén gólt szerezhettünk volna, de Vágó Fanni, Zeller Dóra és Sipos Lilla is kihagyta saját helyzetét. A második félidőben már a magyar válogatottat támogatta a szél, de az 50. percben mégis az osztrákok szereztek vezetést, egy nagyon éles szögből leadott lövésük után talált utat a kapunkba a labda. A folytatásban hiába szorítottuk be az ellenfelet a kapuja elé, nem sikerült feltörnünk a védekezését, így Ausztria 1-0-ra megnyerte a találkozót.

- Érezhető volt, hogy sokat kivett a játékosokból az írek elleni meccs, ezt mutatja, hogy a kulcspasszokban nem voltunk pontosak, illetve rendre rossz döntéseket hoztunk - mondta Markó Edina a mérkőzés után. - Mindenképpen pozitívum, hogy szervezetten játszottunk, jól működött a védekezésünk, ebben mindenképpen látszott az előrelépés. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, de nem lehetünk elégedetlenek, mert egy jó csapat ellen játszottunk szoros mérkőzést.

Ausztria-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Bíró Barbara - Gál Tímea, Tálosi Szabina, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla (Szuh Erika, 59.), Császár Henrietta - Zeller Dóra (Dénes Dorotty, 86.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 59.) - Zágor Bernadett (Mosdóczi Evelin, 74.)

[galleryRel id="84881|HUN-AUT] Az U17-es Eb-elitkörre készülő U17-es válogatott is pályára lépett pénteken, a franciák U19-es csapatával játszott felkészülési mérkőzést. A kétszer 45 perces mérkőzést (az U17-es korosztályban még 40 percesek a félidők, de ebben a franciákhoz alkalmazkodtunk) az ellenfél 6-0-ra nyerte meg.

- Nincs szégyenkeznivalónk, teljesen természetes dolog, hogy a franciák két évvel idősebb játékosokból álló játékosai ellen nagy különbségű vereség lett a vége - mondta a találkozó után Markó Edina. - Szervezett volt a csapat, jól küzdöttek a játékosok, és arra is volt erejük a lányoknak, hogy próbáljanak kezdeményezni, helyzeteket kidolgozni, de két év rengeteget számít ilyenkor. Kérdéses volt, hogy bevállaljuk-e ezeket a mérkőzéseket, de érdemes volt lekötni őket, mert így hasonló szintű csapatokkal játszhatunk, mint amilyenekkel az áprilisi elitkörben találkozunk majd.

Franciaország U19-Magyarország U17 6-0
Magyarország: Samu Anna - Csányi Diána, Horti Boglárka (Fleck Nikolett, 89.), Németh Hanna, Pilán Tímea - Zoltán Bettina (Kun Barbara, 46.), Török Kitti (Szakonyi Emese, 46.) - Krascsenics Petra (Vancsik Viktória, 64.), Krascsenics Csilla (Csiki Anna, 81.), Magyarics Zoé (Magyar Vanda, 64.) - Kocsán Petra
[galleryRel id="84907|Női U17]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS