Női BL: A Lyon és a Barca közelebb Budapesthez

2019. április. 21., 20:13   |    

Női BL: A Lyon és a Barca közelebb Budapesthez
Fotó: uefa.hu

Szoros mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásában. A Marozsán Dzseniferrel felálló Lyon 2–1-re múlta felül a Chelseat, míg a Barcelona egy góllal volt jobb a Bayernnél.

A címvédő Lyon miután elveszítette első két elődöntőjét, a legutóbbi hat alkalommal sikerrel vette az akadályt. Húsvétvasárnap az angol Chelsea volt az ellenfele, amely ezt megelőzően egyszer jutott el az elődöntőig, akkor a Wolfsburg jelentette számára a végállomást.

A franciák egy öngólnak köszönhetően jutottak vezetéshez a 27. percben, Ericsson ért bele szerencsétlenül a labdába. Aztán az első félidő hajrájában Marozsán Dzsenifer végezhetett el szögletet, amit Henry váltott gólra a 39. percben. A félidő hosszabbításában a Chelsea jutott tizenegyeshez: Kirby állt oda, a büntetőből azonban nem lett gól, így maradt a 2–0 a szünetre. Az angolok aztán Cuthbert révén a 72. percben szépítettek, és bár a hajrában még a Lyonnak voltak helyzetei, Marozsán Dzsenifer is szabadrúgást végezhetett el, de az eredmény már nem változott, így – a Chelsea idegenbeli gólja miatt is – komoly tétje lesz a jövő heti visszavágónak.

A mérkőzésnek a magyar származású, ám német válogatott Marozsán játéka mellett is volt magyar vonatkozása: Kulcsár Katalin játékvezető és Török Katalin asszisztens működött közre a találkozón.

A győztesek öröme: a férfi BL-ben a Tottenham bizonyította be, egy gól is nagy előnyt jelent. Fotó: UEFA

A Bayern München a Barcelonát fogadta az elődöntő első felvonásában. Mindkét csapat az első BL-döntőjéért küzd. Marta Torrejón, a Barca labdarúgója úgy nyilatkozott a találkozó előtt, hogy csapatának meg kell tapasztalnia az ilyen szintű küzdelmeket, amit a BL-elődöntő jelent. A Bayern részéről Verena Schweers úgy fogalmazott, a játékosok évekig dolgoznak ilyen meccsekért.

A Bayern ezen a találkozón debütált az elődöntőben, a Barca legutóbb 2017-ben jutott el a legjobb négy közé, akkor a PSG ütötte ki a katalánokat.

Sokáig úgy tűnt, a felek nem találnak fogást a másikon, amíg a 63. percben Kheira Hamraoui, a vendégek egyik legfontosabb játékosa talált be. Az idegenben szerzett egy gól is nagy előnyt jelent a katalán csapat számára.

Visszavágók:

Április 28., vasárnap: Barcelona–Bayern München (12.00)
Április 28., vasárnap: Chelsea–Lyon (15.00)

döntőt Budapesten, a Ferencváros stadionjában, május 18-án rendezik. Az év női labdarúgó-eseményére még lehet jegyeket venni, méghozzá nagyon kedvező áron a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Gyorsan fogynak a jegyek a budapesti BL-döntőre

Gyorsan fogynak a jegyek a budapesti BL-döntőre

Már az első heti számok jóval felülmúlták az előző két év adatait. Összesen 5 000-en váltottak kedvezményes áron jegyet a női Bajnokok Ligája májusi, budapesti fináléjára. Továbbá csaknem 2 000 magyar női labdarúgó is biztosan ott lesz a Ferencváros stadionjában.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS