Női BL: A skót bajnok ellen kezd a Fradi

2022. augusztus. 17., 15:43   |    

Női BL: A skót bajnok ellen kezd a Fradi

A Ferencváros női csapata a görögországi Thesszalonikiben harcolhatja ki a BL-selejtező rájátszásába kerülést.

Az idei női bajnok Ferencváros csütörtökön 20.00-kor Thesszalonikiben, a skót Rangers ellen lép pályára a női Bajnokok Ligája-selejtezőjében. Amennyiben nyerni tud a minitorna első mérkőzésén, három nappal később, augusztus 21-én a házigazda PAOK és a Swansea összecsapásának győztesével játszhat a BL-selejtező rájátszásért.

– Nagyon várjuk ezt a mérkőzést, hiszen végigdolgoztuk a elmúlt egy évet azért, hogy újra itt lehessünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében – mondta Vágó Fanni, a Ferencváros vezetőedzője a találkozó előtti hivatalos sajtótájékoztatón. – Szeretnénk bebizonyítani, hogy mennyit fejlődtünk csapatként ebben az elmúlt egy évben. Tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel a Rangers, a válogatottal is játszottunk nemrég a skót nemzeti csapat ellen, amelynek sok tagját ők adják. Ismerjük a játékukat, természetesen igyekeztünk alaposan kielemezni őket. Muszáj lesz megpróbálni a saját játékunkat játszani, és azt ráerőltetni az ellenfélre. Biztos, hogy minden játékosunknak a létező legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

Az FTC-Telekom – egyetlen magyar indulóként – a kupasorozat bajnoki ágán szerepel. Itt a selejtezőben először a négycsapatos mini-tornák 42 csapata rajtol, majd a 11 továbbjutóhoz csatlakozik a svéd, a cseh és a dán bajnok. A tizennégy csapatból hét jut be a Női Bajnokok Ligája 16 csapatos csoportkörébe.

A Ferencváros főpróbája jól sikerült a csütörtöki mérkőzésre, szombaton a Simple Női Liga 1. fordulójában 7-0-ra nyert a St. Mihály együttese ellen. Azon a találkozón már tartalékolt a BL-re a szakmai stáb, hiszen a szünetben, 6-0-s vezetésnél öt kulcsjátékosát (köztük saját magát) is lecserélte Vágó Fanni.

A St. Mihály elleni bajnoki összefoglalója:

A Ferencváros BL-szereplése női A-válogatottunk szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a nemzeti csapat keretének gerincét a Fradi adja. Margret Kratz szövetségi kapitány a napokban az MLSZ TV-nek mesélt a válogatott előző egy évének munkájáról, a csapat fejlődéséről:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS