Női BL: Kétszer is vezetett, de nem jutott tovább a Fradi

2019. augusztus. 13., 19:38   |    

Női BL: Kétszer is vezetett, de nem jutott tovább a Fradi

Hiába jutott előnyhöz az FTC-Telekom, a Spartak kétszer is kiegyenlített a BL-selejtező utolsó körében, így a szerb bajnok szerepelhet a főtáblán.

A legerősebb összeállításában lépett pályára az FTC-Telekom csapata a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, mindent eldöntő fordulójában a szerb bajnok Spartak ellen. A találkozó előtt mindkét csapat 6 ponttal állt, és a Fradi ellenfele jobb gólkülönbségének köszönhetően vezette a csoportot. Mivel csak egy klub jut a BL-főtáblára, a Ferencváros győzelmi kényszerben játszotta a harmadik találkozóját, miután a szlovák és a moldovai ellenfelét is felülmúlta.

Kezdeményezőbben futballozott a Ferencváros a találkozó elején. Komolyabb helyzetet azonban nem hoztak az első percek. Az első kapura lövést Fenyvesi Evelin jegyezte a 11. percben, labdáját a kapus a keresztléc fölé tolta.

A 20. percben aztán a vezetést is megszerezték a zöld-fehérek: Vágó Fanny kapta a labdát, aki jó 16 méterről a hálóba emelt.

A szerbek néhány távoli próbálkozást leszámítva nem veszélyeztették a magyar bajnok kapuját az első félidőben.

A fordulás után a Spartak próbált visszajönni a meccsbe és ez az 56. percben sikerült is neki: a középen üresen érkező Filipovic lövését követően 1–1-ről folytatódott a találkozó.

Nem sokkal később Csiki Anna tört kapura, de lövésig nem jutott el.

A játékrész derekán mindkét fél dolgozott ki lehetőségeket, de betalálni nem sikerült. Az utolsó negyedóra kezdetén az első félidőhöz hasonlóan magas fokozatra kapcsolt a Fradi és ennek a 77. percben meg is lett az eredménye, ismét vezetett és továbbjutásra állt a magyar bajnok! Pusztai Sára passzából ismét Vágó Fanny volt eredményes.

Sajnos az öröm nem tartott sokáig. A középkezdést követően néhány húzásból egyenlített a Spartak.

Az utolsó percekben a Ferencváros többször is gólhelyzetbe került, de kihagyta a lehetőségeit, így a döntetlennel a Spartak jutott tovább a BL-főtáblára.

Nehéz mit mondani. Minden játékosunk küzdött, de ők jutottak tovább. Az első mérkőzésünkön, még bele kellett rázódnunk a BL-ritmusba, de összeállt a csapat és nyertünk. A második találkozón többen pihentek, de a fiatalok szépen helyt álltak. De sajnos mindenki erre a 2-2-re fog emlékezni és arra, hogy nem jutottunk tovább. Most a néhány nap múlva kezdődő bajnokságra kell koncentrálnunk, mennünk kell tovább – nyilatkozta a meccs után a kapus Samu Anna.

A vezetőedző Dörnyei Balázs úgy fogalmazott, ezen a mérkőzésen abban voltak gyengébbek, ami egyébként csapata erőssége: a támadás és a védekezés közti egyensúly megtalálásában.

Büszke vagyok a lányokra, mert nem estünk össze és megvoltak a lehetőségeink. Kicsi szerencse és higgadtság hiányzott. Az ellenfelünk nagyon masszív csapat, rendszeresen szerepel a BL-ben. A nagy tét kicsit elvitte a lányokat. Most csalódottak a lányok, de nem arról van szó, hogy leiskoláztak volna bennünket. A hétvégére készen fogunk állni az MTK-ra.

Végül a két magyar gól szerzője, Vágó Fanny is megszólalt.

Nagyon akartuk a győzelmet és a továbbjutást. Nagyot küzdöttünk és büszke vagyok a csapatomra. Ilyen a foci sajnos, úgy érzem, jobban játszottunk, de nem sikerült megszerezni a harmadik gólt. Harcoltunk, mindenki tette a dolgát, de döcögött a játékunk.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS