Női foci: Épül a jövő

2019. május. 18., 14:32   |    

Női foci: Épül a jövő

Az UEFA képviselője, Margret Kratz ismét hazánkba látogatott, és ezúttal is az U14-es korosztály tehetséges focista lányait kereste Markó Edinával, női A-válogatottunk szövetségi kapitányával.

Az mlsz.hu már többször beszámolt róla, hogy az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség közösen dolgozik a női labdarúgás fejlesztésén, erre egy – különösen az U14-es korosztályt érintő – projekt is szerveződött, amiben hazánk mellett Szlovákia és Csehország érintett.

Ez a tíz hónapos projekt ért újabb mérföldkőhöz a héten: az ország négy régiójában (keleten Hatvanban, délen Pakson, illetve Felcsúton és Budapesten) tartottak egynapos edzőtábort. Ezek programjában délelőtt edzések, délután edzőmérkőzések szerepeltek egymás között, vagy fiú csapatok ellen.

Az újabb kiválasztón régiónként 25 tehetséges lány vett részt, akikből szeptemberre kialakulnak a 16 fős régiós válogatottak. Ekkor Telkiben mérik össze tudásukat a csapatok, és a győztes a környező országos legjobbjaival egy nemzetközi tornán vehet részt.

A programot az UEFA részéről Margret Kratz koordinálja, aki Markó Edinával, női A-válogatottunk szövetségi kapitányával egyetért abban, hogy sok tehetséges, 14 év körüli lány focizik az országban.

Minden régióban vannak kiemelkedő tehetségek, de a többiekkel is érdemes foglalkozni, egyéni képességeiket fejleszteni. Célunk, hogy segítsük a klubokat, hogy a lányok minél gyorsabban fejlődhessenek az egyesületeikben. Szövetségi kapitányként azt is fontos szempontnak tartom, hogy a program által ki fog alakulni az U15-ös válogatott. A klubok hozzáállása is nagyon pozitív. A MOL Vidi FC, a Hatvan FC, a Kelen, a paksiak és a felcsútiak a helyszín és az étkezések biztosításával is segítették a programot – fogalmazott Markó Edina.

A szakember szombaton egy workshopon is részt vett, ahol az UEFA mellett, Szlovákia és Csehország képviselői is megjelentek. Ezen a program elindítása előtti állapotokról, az azóta megtett útról és a jövő terveiről tartott beszámolót szövetségi kapitányunk. Az esemény aztán közös gondolkodással, ötleteléssel ért véget.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS