Női futsal: címvédésre készül az Astra a Magyar Kupában

2015. február. 24., 13:22   |    

Női futsal: címvédésre készül az Astra a Magyar Kupában

A női futsal NB I-ben mindkét kupadöntős győzelemmel zárta a hétvégét: az Astra a BME otthonában nyert, míg a Hajdúböszörmény a DVTK-Vénuszt múlta felül. Március 1-én 13:30-tól rendezik a női futsal Magyar Kupa döntőjét, majd ezt követően 16 órától a férfi döntőt. A Sport Tv mindkét mérkőzést élőben közvetíti Kiskunfélegyházáról.

Az Astra a Tolna-Mözs, míg a Hajdúböszörmény az Árkád ETO búcsúztatásával jutott be a Magyar Kupa fináléjába. A kupadöntőben a bajnokság jelenlegi két legerősebb csapata találkozik, hiszen a futsal NB I felső ágát továbbra is az Astra vezeti, két ponttal megelőzve a Hajdúböszörményt. A kupadöntő pikantériája, hogy másfél hete bajnoki mérkőzés keretében találkozott a két együttes, ekkor a szezon eddigi legizgalmasabb összecsapásainak egyikén, nagy hajrában nyert a Hajdú-Bihar megyei csapat Pesterzsébeten. Az Astra esélyeit növeli, hogy az utóbbi két alkalommal - tavaly a Tolna-Mözs ellen győzött a döntőben - megnyerte a Magyar Kupát.

Vágó Fanni, a Hajdúböszörmény játékosa szerint mindkét csapat egyenlő esélyekkel lép pályára a döntőben, és a február eleji bajnoki mérkőzéshez hasonlóan kiegyenlített, küzdelmes találkozó vár a felekre.

- Nagyon szoros mérkőzést játszottunk a bajnokin, ahol az egyéni villanások döntöttek. Nagy nyomást helyezett ránk az Astra, volt olyan időszaka a találkozónak, amikor tíz percet védekeztünk, ennek ellenére sikerült megszereznünk a győzelmet. A Magyar Kupa-döntőn kiegyenlített küzdelemre számítunk, mindkét oldal tele van tapasztalt válogatott labdarúgókkal. Magyarországon az Astrát tartom a legjobb csapatnak, ennek ellenére a döntőben lehet esélyünk, hiszen kiegészülünk a legutóbbi bajnokiról hiányzó játékosokkal - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Fanni, a Hajdúböszörmény játékosa.

Gál Tímea, az Astra játékosa szerint a kiskunfélegyházi közönség nagy erőt adhat a pestieknek, hiszen együttesének komoly szurkolótábora van a Bács-Kiskun megyei városban.

- A bajnokin jobb volt a Hajdúböszörmény, sajnos több elkerülhető szabálytalanságot követtünk el. A kupa fináléjában nagyon izgalmas, kétesélyes mérkőzésre számítok, úgy érzem, hogy amelyik fél kevesebbet fog hibázni, megszerezheti a győzelmet. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de plusz erőt adhat, hogy Kiskunfélegyházán játszunk, hiszen itt igen népszerű a csapatunk, ezért reméljünk, sokan fognak minket biztatni a helyszínen - mondta Gál Tímea, az mlsz.hu-nak.

Érdemes a hétvége mindkét napján kilátogatni a KÉSZ Arénába, hiszen a jegyek az elődöntőkre és a döntőkre is kedvező áron megvásárolhatóak, egységesen 500 Ft-ba kerülnek. Férfi ágon még nem alakult ki a döntő párosítása, a fináléba kerülésért szombaton, a tavalyi döntő "újrajátszásán" a Rába ETO a Berettyóújfaluval játszik, míg a Csömör a Veszprémmel csap össze. Az elődöntők előtt a másodosztály legjobbjai is pályára lépnek majd, NB II Kelet – Nyugat gálamérkőzést rendeznek a férfiaknak és a nőknek is, emellett a futsaljátékvezetők és a futsaledzők mérkőzésére is sor kerül.

A Futsal Magyar Kupa programja:

2015. 02. 28 Szombat, Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

12:30 Női futsal NB II Kelet – Női futsal NB II Nyugat válogatott mérkőzése

14:00 Férfi futsal NB II Kelet – Férfi futsal NB II Nyugat válogatott mérkőzése

12:00 Futsal játékvezetők – Futsal edzők mérkőzése

Férfi elődöntők:

15:30 MVFC-BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO
18:00 RUBEOLA FC CSÖMÖR - FUTSAL CLUB VESZPRÉM

2015.03.01 Vasárnap, Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

13:30 HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ASTRA HFC (női döntő) Tv: Sport Tv
16:00 1. elődöntő győztese - 2. elődöntő győztese (férfi döntő) Tv: Sport Tv


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS