Női futsal NB I: lejátszották a kupadöntő főpróbáját

2015. február. 14., 20:26   |    

Női futsal NB I: lejátszották a kupadöntő főpróbáját

A női futsalbajnokság felsőági rájátszásában a Magyar Kupa két döntőse játszott egymással: az Astra a Hajdúböszörményt fogadta. Kiegyenlített küzdelemben a vendégek 6-5-re megnyerték a találkozót, a házigazdák március 1-én vehetnek revansot a kupadöntőben, melyet a Sport Tv élőben közvetít Kiskunfélegyházáról.

A pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont a bajnoki mérkőzésnek, amely egyfajta "főpróbának" is beillett a március 1-jei Magyar Kupa-döntő előtt. A bajnokságban a női első osztály felsőházát a mérkőzést megelőzően az Astra vezette, míg a második helyen a Hajdúböszörmény csapata állt, nyolc ponttal lemaradva.

Az Astra kezdett jobban, a 2. percben tizenkét méterről Szabó Boglárka lőtt centikkel a kapu mellé. Ezt követően feljavultak a hajdú-bihariak, és több ígéretes helyzetet is kidolgoztak, elsősorban Vágó Fanninak köszönhetően. A 7. percben egy gyors, kontraszerű akció végén Vágó gurította el a kapus mellett a labdát, ezzel megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). Nem sokkal ezután, a 8. percben egy rögzített szituációból Halászi Kinga növelte a hajdúböszörményiek előnyét (0-2).

Nem örülhettek sokáig a vendégek, ugyanis egy gyors kontrát követően Gál Tímea szépített (1-2), a 12. percben pedig Dombai-Nagy Anett és Kakuszi Adrienn összjátéka után előbbi lőtt tíz méterről a hálóba (2-2). A 13. percben egy kavarodást követően ismét a Hajdúböszörménynél volt az előny, Szabó Boglárka talált balszerencsésen saját kapujába (2-3). Rendkívül változatos mérkőzést láthattak a nézők, hiszen fordítani tudott az Astra: Godvár Katalin révén egyenlített a hazai csapat (3-3), majd a 18. percben Gál Tímea révén a vezetést is megszerezte (4-3).

A második játékrész ismét kiegyenlített csatát eredményezett, jó iramú, helyenként kemény találkozót játszottak a felek. A 23. percben Nagy Ágnes egyenlített (4-4), majd egy perccel ezt követően a vezetést is megszerezte a Hajdúböszörménynek (4-5). A folytatásban fegyelmezett védekezés jellemezte mindkét együttest, csupán a 38. percben született ismét gól, ekkor Gál Tímea érkezett jó ütemben a kapu elé, és nem hibázta el az egyenlítési lehetőséget (5-5). A végszó a vendégeké volt, Halászi Kinga tízméteresből szerezte meg a meccs utolsó találatát, és a győzelmet a Hajdúböszörménynek (5-6). Az Astra március 1-jén, a kupadöntőben vághat vissza a vereségért.


Astra HFC-Hajdúböszörményi TE 5-6 (4-3)

Astra HFC: Vincze Anikó - Szabó Boglárka, Gál Tímea, Megyes Ágnes, Dombai Nagy Anett
Cserék: Kovács Klaudia, Dikanová Dominika, Godvár Katalin, Király Bianka, Kakuszi Adrienn, Gyöngyösi Alexandra
Edző: Dombó János

Hajdúböszörményi TE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pinczi Anita, Nagy Ágnes, Vágó Fanni
Cserék: Horváth Eszter, Vadas Nikolett, Jakab Kata, Halászi Kinga, Fogl Katalin
Edző: Simonyi András

A férfiaknál Final Fourt rendeznek a Magyar Kupában, az elődöntőket február 28-án játsszák Kiskunfélegyházán. Az elődöntőkre és a döntő mérkőzésekre a jegyek egyaránt 500 Ft-ba kerülnek. Nem marad le a mindent eldöntő találkozókról az sem, aki nem tudja a helyszínen, a kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában megtekinteni a meccseket, a Sport Tv élőben közvetíti a női és a férfi kupadöntőt.

A Futsal Magyar Kupa programja:

2015. 02. 28 Szombat, Kiskunfélegyháza

Férfi elődöntők:

15:30 MVFC-BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO
18:00 RUBEOLA FC CSÖMÖR - FUTSAL CLUB VESZPRÉM

A szombati napra a jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek.

2015.03.01 Vasárnap, Kiskunfélegyháza

13:30 HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ASTRA HFC (női döntő) Tv: Sport Tv
16:00 1. elődöntő győztese - 2. elődöntő győztese (férfi döntő) Tv: Sport Tv

A döntőkre a jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS