Női Kupa: A döntőért harcolnak a csapatok a hétvégén

2019. február. 22., 12:11   |    

Női Kupa: A döntőért harcolnak a csapatok a hétvégén

A címvédő ETO elleni párharcával és a tavalyi döntős Haladás elleni összecsapásával folytatódik a FÖRCH Női Magyar Kupa. Szombaton és vasárnap eldől, melyik két együttes jut a döntőbe.

Hétvégén a FÖRCH Női Magyar Kupa elődöntőjében csap össze a Ferencváros és az ETO, valamint a DVTK és a Haladás-Viktória.

A címvédő Ferencváros az MLE és a másodosztályú bajnokságban szereplő MOL Vidi FC legyőzésével jutott a legjobb négy közé, ahol hazai pályáján fogadja a Győri ETO FC-t.

Érdekesség, hogy ez a két csapat a Jet-Sol Ligában is egymás ellen kezdi a tavaszt március 10-én. Legutóbb még szeptember végén találkoztak, akkor 1–0-ra a fővárosiak győztek Győrben.

Az ETO a 2018/19-es kupasorozatban egyszer már bizonyította, hogy nem könnyű ellenfél: az előző fordulóban a tavalyi bajnok és BL-induló MTK-t búcsúztatta – igaz, most idegenben kellene megismételnie a bravúrt.

A győriek edzője, Horváth Tamás a klub honlapjának elmondta, jó erőfelmérő lesz a szombati Magyar Kupa meccs a bajnoki rajt előtt.

Úgy gondolom, még szükségünk van arra a két hétre, ami a Jet-Sol Liga kezdetéig hátra van. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a kupában, de szeretnénk megnehezíteni a Ferencváros helyzetét, hiszen egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Ugyanazzal a kerettel dolgozunk, mint az ősszel, egy-két nagyon fiatal játékost hívtunk fel az edzésekre, de nekik még nagyon sok időre van szükségük, hogy NB I-es szinten tudjanak játszani. Kalmár Vivien visszatérésével létszámban többen lettünk, remélem, hogy minőségben is látszik majd a csapaton a csatlakozása, de még sokat kell tennie azért, hogy utolérje magát.

A Fradi szakvezetője, Dörnyei Balázs, úgy fogalmazott a FradiTV-nek, hogy a kupagyőzelem mindig nagy ajándék.

Olyan, hogy a Fradi nélkül rendezték meg a döntőt, utoljára 2012/13-ban fordult elő, akkor az MTK győzte le az Astrát a fináléban. A következő évben szintén az MTK lett a kupagyőztes, akkor ezüstöt nyert a Ferencváros, azóta viszont töretlen a zöld-fehérek sikere, zsinórban négyszer nyerték meg a sorozatot.

Természetesen szeretnénk folytatni a jó sorozatot. Ehhez még egy lépcsőfok áll előttünk, az elődöntő, hogy ismét legyen esélyünk a győzelemre. Szerintem idén sokkal gyorsabban értek csapattá a játékosok, fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vannak a lányok. Az edzéseken igyekszünk felkészülni arra, hogy sok csapat a védekezést választja ellenünk.

FTC-Telekom–ETO FC Győr
FÖRCH Női Magyar Kupa
2019. február 23. 17:00
Kocsis Sándor Sportközpont

A DVTK az FC Ajka nagy különbségű legyőzése után a Szent Mihályt is búcsúztatta; az elődöntőben a Haladás-Viktória lesz az ellenfele, amely az Astrán és a Monoron keresztül jutott a legjobb négy közé. A tavalyi döntős DVTK az előző kiírásban is az elődöntőben mérkőzött meg a Haladással, akkor a Diósgyőr bizonyult jobbnak: 4–1-re legyőzte a szombathelyieket. Akkor a gólokat a román válogatott Corina Olar, az Amerikából igazol Gabrielle Veldman, és a szerb válogatott Olivera Marković szerezték; a Haladás-Viktória szépítő találatát Öreg Cintia lőtte.

A DVTK-nak még nem sikerült a dobogó legfelső fokára állnia a kupában, a Viktória viszont háromszor is győzött, először 2008-ban, majd 2009-ben megvédte a címét és 2011-ben is a legjobb volt.

A két együttes legutóbb a bajnokságban találkozott, a téli szünet előtti utolsó fordulóban 0–0-t játszottak egymással; előzőleg pedig a Haladás diadalmaskodott 3–1-re a DVTK Stadionban szeptember végén.

A mostani állás szerint Haladás-Viktória üldözi a harmadik helyét őrző DVTK-t, amely csak a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzi szombathelyi riválisát, hiszen az eddigi 12 fordulóban mindkét együttes 19 pontot gyűjtött.

A kupa és a Jet-Sol Liga gólkirálynőjét is a DVTK adja: előbbiben Olivera Marković, utóbbiban Biljana Bradic szerezte a legtöbb találatot.

DVTK–Haladás-Viktória
FÖRCH Női Magyar Kupa
2019. február 24. 15.00
DVTK Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS