Női labdarúgás: megkezdődött az U16-os kiválasztás

2014. október. 08., 16:00   |    

Női labdarúgás: megkezdődött az U16-os kiválasztás

Turtóczki Sándor és Lévay Andrea szövetségi edzők vezetésével kétnapos kiválasztó edzőtábort rendeztek az 1999-es születésű leány futballistáknak a hét elején.

Női futballban az A-válogatott mellett két korosztályos együttesünk szerepelt eddig a nemzetközi porondon, az U17-es és az U19-es csapat. Hamarosan egy harmadik korosztály játékosai is bizonyíthatnak a válogatottban, az októberi kiválasztás után az 1999-ben született lányok, vagyis az U16-os korosztály szintén rendszeresen megmérettetheti magát nemzetközi szinten.

A válogatott kialakításához vezető első lépést a hét elején tette meg a Turtóczki Sándor és Lévay Andrea vezette szakmai stáb, amely kétnapos kiválasztó edzőtáborozáson mérte fel a korosztály legjobbjait. Az edzőtáborozáson zajló munkát Markó Edina, az A-válogatott szakvezetője is a helyszínen segítette. Az edzőtáborba érkező fiatalok a klubedzők javaslatai alapján kerültek a szakmai stáb látóterébe, a hétfői és keddi programokon közel hatvan lányt néztek meg a szövetségi edzők.

- Két turnusban dolgoztunk, mindkét nap két-két foglalkozást tartottunk a lányoknak - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor. - Délelőttönként felmérésen vettek részt a futballisták, délután pedig játék közben is megnéztük őket, végül az egész napi teljesítményük alapján mindenkiről összeállítunk egy elemzést, és ezt felhasználva választjuk majd ki a válogatott első keretét. Hasznos volt ez a két nap, nagyon sok tehetséges lányt láttunk, bebizonyosodott, hogy a mennyiség és a minőség egyenes arányban áll egymással, minél több játékosból válogathatunk, annál jobb lesz a végeredmény.

A kiválasztási folyamat hamarosan folytatódik, október 20-21-én ismét hasonló kétnapos programot tart az U17-es és az U19-es válogatott szakmai stábja, amelyeken újabb tehetséges fiatalok is bizonyíthatják rátermettségüket. A kiválasztást követően október 28-án és 30-án a fiatalok pályára lépnek első nemzetközi mérkőzéseiken, az ellenfél a románok U16-os válogatottja lesz.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS