Női Labdarúgás Napja: nem tudtuk feltörni a bosnyák védelmet

2016. május. 31., 18:58   |    

Női Labdarúgás Napja: nem tudtuk feltörni a bosnyák védelmet

Női válogatottunk a Női Labdarúgás Napján rendezett felkészülési mérkőzésen 0-0-ás döntetlent játszott Bosznia Hercegovina ellen,Telkiben.

Az idei a második év, amikor dedikáltan a női futballistáinkat, a női labdarúgást ünnepli a szövetség. A Női Labdarúgás Napja alkalmából a szövetség az összes valaha volt női válogatott játékost meghívta Telkibe, és az összes válogatott korosztály nemzeti csapata megmutathatta magát az MLSZ edzőközpontjában. A kellemes, napos időben rendezett eseményen a regionális válogatottaké volt először a pálya, a villámtornát Budapest csapata nyerte Székelyföld és Győr-Moson-Sopron megye előtt. A folytatásban a magyar U15-ös válogatott az U16-os válogatott ellen lépett pályára, itt kiegyenlített meccsen négygólos döntetlen született. Ezt követően a magyar U19-es nemzeti együttes Székelyföld hasonló korú lányaival mérte össze erejét, a találkozó végén a magyar válogatott örülhetett, 2-0-ra sikerült legyőznie Erdélyből érkező ellenfelét. Az utánpótlás-mérkőzések után a női nagy válogatotté volt a főszerep Telkiben, a mieink a bosnyákokat fogadták. A meccs remek alkalom volt arra, hogy a csapat felkészüljön következő, törökországi Eb-selejtezőjére.

Markó Edina szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta, hogy a bosnyákok elsősorban játékstílusuk, taktikájuk miatt lesznek tökéletes ellenfeleink, ugyanis az szinte teljesen azonos, mint a török csapaté.

Kiegyenlített játékot hozott az első tíz perc a találkozón, az első nagy helyzet a bosnyák válogatott előtt adódott: a 6. percben Amelo Krso lőtt tizennyolc méterről, középről centikkel a bal felső sarkunk mellé. A mieink felépített támadásokkal próbálták megzavarni a bosnyák védelmet, ám az utolsó passzokba sokszor hiba csúszott, vagy épp a szervezett vendégvédelem akasztotta meg az akcióinkat. A 10. percben próbálkoztak a mieink: Zeller Dóra húszméteres lövése után szállt egy méterrel a bosnyák kapu fölé a labda. Ezt követően rendkívül kemény, sok szabálytalansággal fűszerezett játékot láthatott a szépszámú közönség a Telki edzőközpontban. A 28. percben a bosnyákok legveszélyesebb játékosa, Amelo Krso veszélyeztetett ismét, a 25 éves csatár egy nagyszerű kiugratás után hét méterről fél méterrel a magyar kapu fölé lőtt.

DSC_6268|

A második játékrészben is kiegyenlített játék zajlott a pályán. Az 55. percben egy hosszú átadást követően Szarvas Alexandra vezethette kisodródva egyedül a kapusra a labdát, de hat méterről a kapus kezeit találta el. A 61. percben tovább próbálkozott a magyar csapat: húsz méterről Kaján Zsanett ballábas bombája suhant el centikkel a kapu felett. Komoly harc folyt a mezőnyben, csak elvétve alakultak ki lehetőségek a kapuk előtt, de az első játékrészhez képest sokkal sportszerűbb keretek között, kevesebb szabálytalansággal futballoztak a felek. A 82. percben az eddigi legkomolyabb lehetőségét dolgozta ki válogatottunk, Kaján Zsanett indította Sipos Lillát a félpályáról, a támadó egészen a kapuig vitte a labdát, és tizenkét méterről bal oldalról erősen lőtt kapura, azonban a középre tartó lövést a bosnyákok kapusa, Almina Hodzic a léc fölé tolta. A hátralévő időben fölényben játszott a magyar együttes, de gólt nem sikerült szereznie, így maradt a gól élküli döntetlen.

- Volt, aki csütörtökön még BL-döntőt játszott a csapatból, akadt, aki vasárnap is pályára lépett, míg mások már két hete nem léptek pályára, így nem a legjobb formában léptünk pályára. A mérkőzés megmutatta, hogy a törökországi mérkőzésig hátralévő időszakot arra kell fordítanunk, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat. Szerencsére megúsztuk sérülés nélkül a mai mérkőzést, pedig egy rendkívül kemény bosnyák együttes ellen játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben ők domináltak, míg mi inkább a második félidőben tudtuk érvényesíteni akaratunkat, ezért igazságos a döntetlen - mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-0
Magyarország: Bíró Barbara - Mosdóczi Evelin, Tálosi Szabina (Szeitl Szilvia 45.), Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Szuh Erika - Szarvas Alexandra (Sipos Lilla 61.), Vágó Fanni (Rácz Zsófia 61.), Zeller Dóra Kocsán Petra 77.) - Jakabfi Zsanett (Kaján Zsanett 45.)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magyar Kupa: Előnyt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Vidi
Bajnokságok / Kupák
A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda
Bajnokságok / Kupák
NB II: Győztek a dobogós csapatok

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol