Női Magyar Kupa: MTK-Ferencváros a döntőben

2015. április. 05., 20:34   |    

Női Magyar Kupa: MTK-Ferencváros a döntőben

A kék-fehérek a Kóka KSK ellen, a Ferencváros az Astra ellen aratott nagyarányú győzelemmel jutott be a Női Magyar Kupa döntőjébe.

Kóka KSK-MTK Hungária FC 0-5 (0-3)
Vezette: Bodor Marianna
Gól: Kaján Zsanett a 12., Nagy Lilla a 25., Pádár Anita a 35. és az 51., Herceg Andrea pedig a 81. percben

A másodosztály egyik legjobbja Kókán látta vendégül MTK lányait a Női Magyar Kupa elődöntőjében szombaton délelőtt, és egy esetleges döntetlen a hazaiak döntőbe jutását jelentette volna. Azonban hamar szertefoszlatta a hazai reményeket a fővárosi csapat, hiszen Kaján Zsanett egy szép kiugratás után megszerezte a vezetést az MTK-nak (0-1). Bő tíz perccel később Nagy Lilla növelte az előnyt (0-2), majd a 35. percben Pádár Anita, gyönyörű, távoli bombája már gyakorlatilag el is döntötte a legfontosabb kérdéseket (0-3). Ettől függetlenül az MTK továbbra is fölényben játszott, és végül Pádár újabb találata (0-4) és Herceg Andrea hajrában szerzett gólja állította be a végeredményt (0-5).

Astra HFC-Ferencvárosi TC 1-4 (1-2)
Vezette: Zsiga Gitta
Gól: Szabó Boglárka a 43. percben, illetve Zágor Bernadett a 3., Ebere Orji a 17., Mosdóczi Evelin a 62. és Cankocic Jelena a 86. percben

Két hete a bajnokságban találkozott a két együttes, akkor az Astra sikerét hozta a meccs, így várható volt, hogy a Ferencvárosi lányokat a visszavágás lehetősége is tüzelni fogja. Ennek megfelelően neki is estek ellenfelüknek a fővárosiak, és már a 3. percben megszerezték a vezetést. A szélről beívelt labdát Zágor Bernadett vette át a kapunak háttal, majd ráfordult, és a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A gól után lendületben maradt az FTC, és az első negyedóra végén Orji révén meg is duplázták előnyüket (0-2). A félidő végén sérülés miatt hosszabb ideig emberhátrányban játszott a Ferencváros, és ez meg is zavarta a játékosokat, amit az Astra sikeresen ki is használt: Szabó Boglárka találatával sikerült még a szünet előtt szépíteni (1-2). A második félidőben továbbra is a Fradi játszott fölényben, ráadásul a hazaiak egyre inkább fáradtak, és így nem tudták megjátszani a labdákat. A fölény a félidő msodik felére érett góllá, akkor Mosdóczi Evelin talált a kapuba (1-3), a győzelmet és a továbbjutást végül Jelena Cankocic hajrában szerzett találata biztosította be (1-4).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS