Női NB I: Gólokkal nyert a listavezető Ferencváros

2016. október. 18., 13:29   |    

Női NB I: Gólokkal nyert a listavezető Ferencváros

A Jet-Sol Liga alapszakaszának 8. fordulója egyszerűen összefoglalható: a négy felsőházi csapat győzött, és ezzel nemcsak a papírforma igazolódott, de picit nagyobbra is nyílt az olló a mezőny két fele között.

Ferencváros–Astra-HFC 5–1 (2–0)

A listavezető Ferencváros az Astrát fogadta a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban. A találkozó első góljával, a Horváth Zsófia passzát értékesítő Telek-Sümegi Éva szomorította korábbi csapatát az első félidő közepén, majd néhány perccel később az agilis Vidovenyecz Anna szögletét passzolta a hálóba a góllövőlistát vezető Ebere Orji.

A kétgólos hátrány ugyan nem számít ledolgozhatatlannak, de ebben az esetben tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, mert a vendégcsapat jobbára csak a védekezésre fordított energiát. A Ferencvárosnak voltak még további helyzetei is a szünet előtt, de Vidovenyecz átlövéséből, majd Alekszics zicceréből sem lett gól – a folytatás a második játékrészre maradt.

Nem sokkal a fordulás után az immár 12 gólnál járó Orji növelte a zöld-fehérek előnyét, majd a nigériai támadót másolva Vidovenyecz Anna is duplázott. A hajrá perceiben kijött az Astra a szorításból, Fogl Katalin szépített, de ez már csak szépségtapasznak számított.

MTK Hungária–Kóka-FNLA 3–0 (1–0)

A Kóka-FNLA-t fogadó MTK Hungária szurkolóinak bő félórát kellett várnia arra, hogy csapatuk feltörje a vendégcsapat védelmét. Ekkor Gelb Mónika passzából Krascsenics Petra lőtt gólt – érdekesség, hogy az U19-es válogatott támadója a nyitófordulóban, a hajrában beszállva is gólt, sőt gólokat lőtt előző csapata ellen. Az MTK a szünet után növelte előnyét, Csányi Diána beadása után Nagy Lilla tette fel az i-re a pontot. A végeredményt Pinczi Anita gólja állította be a 62. percben. A válogatott védő a Krascsenicstől kapott labdát vágta a hálóba.

Újpesti TE–Viktória FC 0–6 (0–4)

A Viktória leggólerősebb játékosa, a belázasodott Heike Manhart nélkül utazott Újpestre, de nem csak ez riogatta a szombathelyi szurkolókat. A mérkőzés első ziccere is az UTE előtt adódott, de Bíró Barbara bravúrral védett, és ez ébresztőt fújt a vendégcsapat játékosainak. A 25. percben Szakonyi Emese fejelt gólt, majd Siklér Kinga találata következett. A Viktória középcsatára a 27. percben szerzett góllal még csak Manhartot fogta be a házi góllövőlistán, ám miután a 31. és a 64. percben is betalált, ebben a szezonban már második mérkőzésén lőtt három gólt. A Siklér-show közben Kun Barbara, majd Harsányi Andrea is mattolta Gálik Ágnest, az UTE kapusát – a Viktória féltucat gólt szerezve feledtette a másik újonc, a Honvéd elleni egy héttel ezelőtti viszonylag gyengébb (de, győzelmet hozó) produkciót.

Az Újpest kapta egyébként a Jet-Sol Liga csapatai közül a legtöbb gólt, de azt azért érdemes megjegyezni: Oroszi Sándor csapata az erősebb ellenfelek ellen is bátran, nyíltan futballozik.

Budapest Honvéd–ETO FC Győr 0–1 (0–0)

Az ETO az idény talán leggyengébb játékával gyűjtötte be a három pontot a sereghajtó Budapest Honvéd ellen a kispesti Bozsik Stadionban. A futball furcsa paradoxona, hogy a győriek egy hete, a Ferencváros ellen az ősz legjobb játékával veszítettek – most pedig, ha kínlódva is, de nyertek. Több mint egy órán keresztül nem láttak gólt a nézők. Az ETO-nak – ugyanúgy, mint a két csapat első találkozóján, Győrben – lényegesen több lehetősége volt, a vendégek többet birtokolták a labdát, domináltak a mezőnyben, de a Honvéd úgy hozta le az első hatvan percet, hogy – Dénes Dorka két kapufán landoló lövése mellett – Farkas Katalinnak nem kellett védenie. A 66. percben azután Dénes kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatoson belül, meglódult Kátai Lili mellett, aki későn reagált és összekoccintotta a bokáját. A büntetőt Kalmár Vivien magabiztosan értékesítette – mint később kiderült, lövése a győzelmet jelentette az ETO FC számára.

Jet-Sol Liga, 8. forduló:
Budapest Honvéd–ETO FC Győr 0–1 (0–0)
MTK Hungária–Kóka-FNLA 3–0 (1–0)
Újpesti TE–Viktória FC 0–6 (0–4)
Ferencváros–Astra-HFC 5–1 (2–0)
tabella|

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS