Női U17: bravúros pontszerzéssel zártuk az elitkört

2015. április. 14., 15:16   |    

Női U17: bravúros pontszerzéssel zártuk az elitkört

Női U17-es válogatottunk 0-0-ás döntetlent játszott a házigazda írekkel az Európa-bajnoki selejtező elitkör utolsó játéknapján.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem tudott játékban a másik fölé nőni. A 13. percben szabadrúgáshoz jutott ellenfelünk, a beívelést követő kavarodás után Noonan találta el a kapufát. Tovább támadott az Eb-részvételért küzdő ír válogatott, de nem tudta zavarba hozni a mieink védelmét, gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő az elsőhöz hasonló játékot hozott: a hazaiak birtokolták a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 60. percben helyzetbe került az ír együttes, a csapatkapitány, Jamie Finn végül kihagyta a ziccert. Öt perccel később Krascsenics Csilla révén mi is lövésig jutottunk, de a labda elkerülte a kaput. A 80 perc leteltéig nem született gól, a mieink így ponttal zárták az elitkört, az írek pedig lemaradtak az első helyről.

A torna előtt azt mondtam, hogy az angolok kiemelkednek a csoportból, és nekünk egy pontszerzés is bravúr lenne, ezt a célt a végére sikerült elérnünk - kezdte értékelését Markó Edina, az U17-es válogatott edzője. - A lányok meccsről-meccsre javultak: játékban már a korábbi mérkőzéseken is partnerei voltunk ellenfeleinknek, csak a pontrúgásokat nem tudtuk megoldani. Most viszont már a pontrúgásoknál is megfelelően koncentráltunk, amihez Varga Luca remek kapusteljesítményére is szükség volt. Játékban helyenként az ír csapat fölé nőttünk, és a mérkőzés nagyobb helyzetei is előttünk adódtak. Mezőnyjátékban, párharcokban és futóteljesítményben is felvettük a versenyt a hazaiakkal. Maga a pontszerzés is bravúr, de az fontosabb, hogy ez egy tehetséges korosztály, amely sokra hivatott, és ezt most meg is mutatták a lányok. Bízom benne, hogy közülük sokan eljutnak majd a felnőtt válogatottba is, mert ezekben a lányokban benne van a lehetőség.

Magyarország-Írország: 0-0
Magyarország: Varga Luca - Németh Hanna, Rozmis Gabriella, Kun Barbara, Pilán Tímea - Kocsán Petra - Magyarics Zoé (Csányi Diána 71.), Krascsenics Csilla (Török Kitti 80.), Vancsik Viktória (Szakonyi Emese 74.), Grüber Brigitta - Krascsenics Petra

A csoport másik mérkőzésén Anglia két góllal legyőzte Hollandiát, így 6 ponttal megnyerte a csoport küzdelmeit. Írország lett a második 5 ponttal, Hollandia 4 ponttal zárt a harmadik helyen, míg a magyar lányok 1 pontot szerezve lettek negyedikek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS