Női U17: döntetlen az utolsó Eb-selejtezőn

2016. október. 13., 16:45   |    

Női U17: döntetlen az utolsó Eb-selejtezőn

Női U17-es válogatottunk 2-2-es döntetlennel zárta a lengyelek elleni büki Eb-selejtezőt, így hét ponttal, a második helyen jutott a tavaszi elitkörbe.

A magyar és a lengyel válogatott is hat-hat ponttal, biztos továbbjutóként várta a hazai rendezésű minitorna utolsó játéknapját, az egyedüli kérdés az volt, melyik csapat kerül elsőként és másodikként a tavaszi elitkörbe. A lengyelek gólkülönbsége jobb volt a csütörtöki mérkőzés előtt, így egy esetleges döntetlennel ők szerezték volna meg az első helyet.

Hogy ez ne így legyen, azért már a 3. percben sokat tett a magyar csapat, első lehetőségéből megszerezte a vezetést: egy bal oldali beadást követően csapatkapitányunk, Vachter Fanni érkezett jól a hosszú saroknál, de mielőtt a hálóba lőhetett volna, Stasiak megelőzte, és saját kapujába továbbított (1-0). A gól után a lengyelek irányították a mérkőzést, de kapura nem jelentettek különösebb veszélyt, a mi akcióinkban viszont benne volt a gólszerzés lehetősége. A 25. percben megdupláztuk az előnyt, Vachter Fanni szerzett labdát az ellenfél 16-osa előtt, kapura tört, és jobb felső sarokba lőtt (2-0). Támadásban maradtak a lengyelek, mégsem utalt arra semmi, hogy megszerzik a szépítő találatot, de a 36. percben Vasas Lea szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Alicja Materek magabiztosan értékesítette (2-1), így egygólos magyar előnynél ért véget a játékrész.

wpol15|

A második félidőben a lengyelek nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, az első nagy helyzet mégis a mieink előtt adódott, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. A 65. percben Kowalczyk kapott jó indítást, egyedül tört kapura és Virág Réka mellett a hálóba gurított (2-2). A 67. percben jött az újabb csapás: egyik belső védőnk, Váradi Ráhel megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban fejeztük be a meccset. Tíz emberrel sem adtuk fel a támadásokat, de a négyperces hosszabbítás végéig nem sikerült visszavenni az előnyt, 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés, ami a lengyel válogatott csoportelsőségét jelenti, míg a magyar válogatott második helyen jutott a tavaszi elitkörbe.

- Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős lengyel válogatottal, a teljesítményünkkel elégedett vagyok, ugyanakkor kissé csalódott vagyok, hogy kétgólos előnyről nem tudtuk megnyerni a meccset. Megvoltak a lehetőségeink a harmadik gól megszerzésére, sajnos ezek kimaradtak, és még nem volt meg a kellő rutinunk ahhoz, hogy megtartsuk az előnyt. Összességében pozitív tornát zártunk, meccsről meccsre javult a teljesítményünk csapatként, és többen is jó egyéni teljesítményt nyújtottak a lányok közül. Várjuk a novemberi sorsolást, majd megkezdjük a felkészülést a tavaszi elitkörre - értékelt a lefújás után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország-Lengyelország 2-2 (2-1)
Magyarország: Virág Réka - Bódai Viktória, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka - Vachter Fanni, Vasas Lea, André Antónia, Pintye Vivien (Nagy Virág, 81.) - Pusztai Sára, Dorner Dóra (Králik Fanni, 67.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS