Női U17-es válogatott: döntetlen Görögországban

2013. szeptember. 14., 22:21   |    

Női U17-es válogatott: döntetlen Görögországban

A mieink az első félidőben eldönthették volna a házigazdák elleni meccset, de kimaradtak a lehetőségek.

Az Eb-selejtező elitkör előtt álló, jelenleg Athénban edzőtáborozó női U17-es válogatott szombaton lejátszotta első mérkőzését a házigazda görögök ellen. Lévay Andrea együttese az első félidőben helyzetek tömkelegét dolgozta ki, de a legnagyobb ziccereket is elpuskázta, és miután a házigazdák két lehetőségükből az egyiket gólra váltották, a mieink hátrányban zárták a játékrészt.

A fordulás után Kaján Zsanett gyorsan megszerezte az egyenlítő gólt, ezt követően viszont kiegyenlítetté vált a játék, a görögök alaposan feljavultak, itt is, ott is adódtak helyzetek. Az eredmény azonban nem változott a lefújásig, 1-1-es döntetlennel zárult a 80 perc.

- Egy teljes félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, hiszen rengeteg kidolgozott helyzetünk volt, sajnos a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk és ez megbosszulta magát, a görögök két helyzetből rúgtak egy gólt - értékelt a mérkőzés után Lévay Andrea. - A szünet után gyorsan egyenlítettünk, majd a görögök keményebb, agresszívabb játékra váltottak, több párharcot nyertek, így kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani a kapujuk előtt. Egy átlagnál magasabb iramú meccsen, nagyon jó erőkből álló ellenféllel szemben értünk el döntetlent, de ha jobban használjuk ki a lehetőségeinket, a győzelem is meglehetett volna. A második félidőben nyújtott játékkal elégedett vagyok, remélem, a hétfői mérkőzésen a győzelem sem marad el.

Görögország-Magyarország 1-1 (1-0)
Magyarország:
Prekovics Emese - Nagypál Fatima, Horti Boglárka, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Vancsik Viktória - Szakonyi Emese (Andriska Renáta, 55.), Horváth Boglárka, Krascsenics Petra (Krascsenics Csilla, 64.), Csányi Diána (Grúber Brigitta, 47., Kocsán Petra, 70.) - Kaján Zsanett

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS