Női U17-es válogatott: kettőből kettő

2013. május. 27., 22:47   |    

Női U17-es válogatott: kettőből kettő

A bolgárok vasárnapi legyőzése után a szlovénok ellen is diadalmaskodott Lévay Andrea együttese.

A Telkiben zajló UEFA Development Torna második játéknapján a szlovén válogatott volt a mieink ellenfele. Tavasszal Szlovéniában egyszer már megmérkőzött egymással a két csapat, akkor a mieink 3-2-es győzelmet arattak, most 4-2-re győzött a Mészár Krisztina - Nagypál Fatima (Török Kitti, 69.), Rozmis Gabriella (Andriska Renáta, 41.), Horti Boglárka, Szabó Viktóra (Kancsár Evelin, 64.) - Vancsik Viktória, Krascsenics Csilla (Nyúzó Boglárka, 41.) - Krascsenics Petra, Csányi Diána (Mészáros Dalma, 41.), Magyarics Zoé (Gruber Brigitta, 29.) - Kaján Zsanett (Szakony Emese, 64.) összeállítású magyar válogatott.

Az első félidő óriási magyar fölényt hozott, a szlovénok nem találták a sok passzra épülő játékunk ellenszerét, az első félórában rengeteg helyzet kimaradt, Kaján Zsanett akár egyedül eldönthette volna a mérkőzést. Az elhibázott lehetőségek után, a 32. percben Kaján végül megszerezte a vezetést, de pár perccel később egy egyéni hibát kihasználva a szlovénok egyenlítettek. A második félidőben gólokban is megmutatkozott a hazai fölény, előbb Krascsnics Petra volt eredményes, majd Kaján Zsanett néhány percen belül megszerezte második és harmadik gólját, 4-1-re alakítva az eredményt. A hajrában a védelmünk még odaajándékozott egy gólt a szlovénoknak, de így is magabiztosan nyertük meg a találkozót.

Szerdán a szintén hatpontos svájciakkal játszik a válogatott a torna első helyéért.

- Tudtuk, hogy nagyon harcos szlovén csapat vár ránk, de a lányok a megbeszélt taktikát betartva, tetszetősen futballozva gyorsan fölénybe kerültek, és ha jobban használják ki a helyzeteket, már a szünet előtt döntésre vihették volna a meccset - mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andra. - A végjátékban sajnos pontatlanok voltunk, és hátul is hibáztunk, így döntetlennel zártuk a félidőt. A mezőnyben a második félidőben is jól ment a játék, és ekkor már a helyzeteket is nagyobb számban használtuk ki, s végül magabiztosan nyertünk. Szerdán sokkal nehezebb meccs vár ránk, Svájc ellen elől és hátul is pontosabb játékra lesz szükség a sikerhez.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS