Női U17: győzelem Szerbia ellen, vezetjük a csoportot

2017. március. 15., 15:48   |    

Női U17: győzelem Szerbia ellen, vezetjük a csoportot

Női U17-es válogatottunk Pusztai Sára hajrágóljával 1-0-ra legyőzte a házigazda szerbeket az Eb-selejtező elitkör második játéknapján, és az utolsó meccs előtt négy ponttal vezeti csoportját.

Női U17-es válogatottunk hétfőn a skótok elleni 1-1-es döntetlennel kezdte meg az Eb-selejtező elitkör szerbiai négyes tornáját, szerdán pedig a házigazdák válogatottjával mérkőzött meg a szerbiai szövetség Stara Pazova-i edzőközpontjában.

Az első félidőben a magyar válogatott irányította a játékot, egymás után vezettük az akcióinkat, az első 40 perc 9-0-ás szögletaránya is jelezte fölényünket. A játékunk legnagyobb hiányossága a kapu előtti határozottság volt, hiába tűntek fel gyakran a szerb kapu előtt támadóink, kevés volt a pontosan befejezett akciónk. Czellér Dorottya többször is nagyszerűen futott el a bal oldalon, nem tudták fogni a szerb védők, de a középre tett labdákra sokszor nem volt érkező emberünk. Az első félidő legnagyobb lehetősége Nagy Vanessza előtt adódott, de ziccerben rosszul találta el a labdát.

A második félidő elején maradt ki az addigi legnagyobb magyar lehetőség: Nagy Vanessza labdájával Vachter Fanni lépett ki, egyedül vezette a kapusra a labdát, de a jobb kapufa tövét találta el lövésével. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a hajrához közeledve ismét fölényt harcolt ki a magyar válogatott, és a 77. percben megszereztük a vezetést: a csereként beállt Pusztai Sára kapott pontos indítást a 16-os előterében Pulins Brigittától, kapura fordult, majd 15 méterről védhetetlenül a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Az utolsó percekben megtartottuk az előnyt, és miután az ír-skót mérkőzés 0-0-ra végződött, a megszerzett három ponttal - az írek elleni utolsó selejtező előtt - vezetjük a csoportunkat.

DSC_0604|

- Gratulálok a lányoknak, jól játszottak, végig betartották, amit a mérkőzés előtt kértem tőlük - értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya. - Igyekeztem frissen tartani a játékosokat, ezért a hétfői kezdőcsapatból többen is a kispadon kezdtek, az új játékosok pedig remekül szálltak be, érezhető volt, hogy nekik nem volt a lábukban a két nappal ezelőtti nyolcvan perc fáradtsága. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de végig éreztem a lányokon, hogy a lelkesedésük, küzdeni akarásuk meghozza azt a gólt, ami a győzelemhez kell. A végére hagytuk a döntést, de megérdemelten nyertünk, és bizakodva várhatjuk az utolsó játéknapot.

Magyarország-Szerbia 1-0 (0-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Kovács Laura, Fördős Beatrix, Csolti Réka - Tolnai Katalin, Kovács Eszter, Pulins Brigitta - Vachter Fanni (Pusztai Sára, 74.), Nagy Vanessza (Dorner Dóra, 66.), Czellér Dorottya

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS