Női U17: győzelemmel zárt Szlovéniában a válogatott

2014. június. 29., 14:02   |    

Női U17: győzelemmel zárt Szlovéniában a válogatott

Lévay Andrea együttese 2-0-ra legyőzte az ukrán válogatottat, ezzel második helyen zárta a szlovéniai UEFA-tornát.

A szlovénok 3-0-ás legyőzése és a lengyelektől elszenvedett 2-0-ás vereséget követően Ukrajna korosztályos csapata ellen zárta az UEFA szlovéniai fejlesztési tornáját a női U17-es válogatott.

A mieink végig kézben tartották a mérkőzést, már az első félidőben is jelentős fölényben játszottak, de hiába jutottak el gyakran az ellenfél 16-osáig, a kapu előtt nem voltak kellően határozottak a támadók. A szünetben Lévay Andrea átszervezte a csapatot, és ez gyorsan eredményre vezetett, a 47. percben Magyarics Zoé futott el a bal oldalon, pontosan adott középre, az érkező Krascsenics Petra pedig a hálóba továbbított (1-0). Három perccel később lemásolta a csapat az iménti akciót, ismét Magyarics adott középre balról, és újra Krascsenics fejezte be eredményesen a támadást (2-0). Az ukránok a folytatásban sem jelentettek különösebb veszélyt a kapunkra, a magyar válogatott magabiztosan tartotta meg az előnyt és kétgólos győzelmet aratott.

- Jobb csapat vagyunk az ukránoknál, egyénileg jobb játékosok alkotják a keretünket, mégis nagyon nehéz meccs volt, mert a torna végére elfogytunk, rengeteg kisebb sérülés nehezítette a dolgunkat - értékelt a meccs után Lévay Andrea. - A mérkőzésen végig mi irányítottunk, sokkal többet birtokoltuk a labdát, az első félidőben azonban az ellenfél kapuja előtt megállt a tudományunk, ezért nem tudtuk gólra váltani a fölényünket. A szünetben átszerveztük a csapatot, és ebből jól jöttünk ki, két gyors szélsőnk rendre megbontotta az ukrán védelmet, és tíz perc alatt eldöntöttük a meccset. Hasznos mérkőzéseket játszottunk a tornán, a lányok végig egységesen, nagy akarással egymásért küzdve játszottak, úgy érzem, sikerült megtalálnunk azt a húszfős keretet, amely az őszi Eb-selejtező sorozatban eséllyel veheti fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

Magyarország-Ukrajna 2-0 (0-0)
Magyarország:
Varga Luca - Csiki Anna (Pilán Tímea, 35.), Horti Boglárka, Fleck Nikoletta (Rozmis Gabriella, 62.), Kun Barbara - Zoltán Bettina - Csanálosi Anada (Gróber Brigitta, 41.), Csányi Diána, Magyarics Zoé, Kocsán Petra (Oláh Adrienn, 68.) - Krascsenincs Petra
Gólszerző: Krascsenics Petra a 47. és az 50. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS