Női U17: irány az elitkör!

2015. október. 12., 17:21   |    

Női U17: irány az elitkör!

Újabb győzelmével a harmadik mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott az elitkörbe a női U17-es válogatottunk.

Napos, de hideg és szeles idő várta Schumi Dorottya csapatát a büki sportpályán az Eb-selejtezősorozat ma délután rendezett második mérkőzésén. Csapatunk ma a szerényebb játékerőt képviselő Izrael csapatával mérte össze tudását. A mieink szombaton legyőzték Wales válogatottját, míg ellenfelünk Dániától szenvedett nagy különbségű vereséget (0-5). A magyar lányok annak tudatában léptek pályára, hogy egy esetleges győzelemmel válogatottunk továbbjut a tavaszi elitkörbe.

Szövetségi edzőnk változtatott a taktikán az előző meccshez képest: ezúttal 4-2-3-1-es felállásban léptünk pályára, az előretolt ék a szombaton két gólt szerző Oláh Adrienn volt. A mérkőzés elején egyből magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat, és mezőnyfölényt alakított ki, sajnos a labdabirtoklási fölényt nem sikerült helyzetekre váltani. Igaz, helyzetek nélkül is megszereztük a vezetést: a 10. percben egy baloldali szabadrúgást Csigi Eszter ívelt távolról a kapura, az izraeli kapus elvétette a labdát, így az a hálóban kötött ki. A gólunk után az eddigiekhez hasonló játék folyt a pályán, többet birtokoltuk a labdát, de nem jutottunk el az ellenfél kapujáig. Az izraeli válogatott inkább a játék rombolására rendezkedett be, nem volt számottevő helyzete.

A második játékrész szinte teljesen ugyanúgy kezdődött, mint az első: a magyar csapat próbált támadásokat vezetni, építkezni, de nem ízlett a mieinknek az ellenfél destruktív játéka. Lemásolva az előző játékrészt, ismét egy pontrúgás után találtunk a kapuba, de ezúttal Said Ahmed érintése után került a hálóba a labda, így egy öngóllal sikerült megdupláznunk az előnyünket. A 60. perc környékén érezhetően elfáradt ellenfelünk, és többször helyzetbe tudtunk kerülni. A 67. percben először Zágonyi Barbara lövését kellett védenie az ellenfél kapusának, majd a szögletből előbb ismét Zágonyi majd Csiki veszélyeztetett, de gól nem született. A mérkőzés utolsó harmadában mindent megtettek a magyar lányok a harmadik gól megszerzéséért, és ez az utolsó percben sikerült is: Csiki Anna egy szép csel után pontos passzt adott keresztbe Pulins Brigittának, aki három méterről a kapu bal oldalába passzolt.

Győzelmével a női U19-es válogatott után a női U17-es válogatottunk is továbbjutott az elitkörbe. A csoport utolsó mérkőzését csütörtökön vívjuk Dánia ellen a Király Sportcentrumban. Szombathelyen Dánia ugyancsak 3-0-ra győzte le Wales csapatát, így jobb gólkülönbségének köszönhetően, pontazonossággal vezeti a csoportot Magyarország előtt.

Magyarország-Izrael: 3-0
Magyarország: Varga Luca - Pilán Tímea, Csigi Eszter, Kovács Laura, Anda Letícia (Fél Patrícia, 69.) - Csalánosi Anada (Csiki Anna Júlia, 56.), Pulins Brigitta - Vári Viktória, Zágonyi Barbara, Kis Stella - Oláh Adrienn (Králik Fanni, 41.)
Gól:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS