Női U17: kevés volt az egy félidőnyi jó játék

2014. március. 18., 17:02   |    

Női U17: kevés volt az egy félidőnyi jó játék

Női U17-es válogatottunk 3-2-es vereséggel zárta a lengyelek elleni felkészülési mérkőzését Telkiben.

Lévay Andrea újjáalakult együttesének ez volt az első felkészülési mérkőzése a korosztályváltás után, így a mieink kezdőcsapatában több olyan játékos is szerepelt, aki élete első nemzetközi mérkőzésén lépett pályára.

Megilletődötten kezdte a csapat a mérkőzést, sok volt a pontatlanság a játékunkban, a lengyelek könnyen jutottak el a tizenhatosunkig, és egy nagy védelmi kihagyás után a 8. percben megszerezték a vezetést is. A félidő hajrájában egy percen belül kétszer is középkezdéshez készülődhettünk, a harmadik vendéggólt újabb védelmi nagy hiba előzte meg.

A szünetben Lévay Andrea hármat cserélt, és a fordulás után gyökeresen megváltozott a játékunk, összeszedettebben, pontosabban, harcosabban kezdett el futballozni a csapat. A mezőnyfölényünk gólokban is megmutatkozott, a 65. percben Süle Dóra, a 75. percben Krascsenics Petra volt eredményes, így alakult ki a 2-3-as végeredmény.

- Már a tegnapi edzésen is éreztem, hogy fáradtan mozognak a lányok, és ezen sajnos a mérkőzésre sem sikerült átlendülnie a csapatnak - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - Az első félidőben rengeteg egyéni hibával futballoztunk, ráadásul azokat a játékelemekbe hibáztunk bele, amiket az idei összetartásainkon begyakoroltunk. A lengyelek fizikálisan erős játékosokkal érkeztek, gyorsak voltak, az első félidőben nem tudtuk lekövetni őket. A fordulás után sokkal stabilabb lett a csapat, átvettük az irányítást, támadásokat építettünk fel, és ha egyenlíteni nem is tudtunk, legalább sikerült szorossá tenni a mérkőzést. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert a pokolian rossz első félidő után egy küzdelmes, jó játékot és gólokat hozó második félidőt játszottunk.

Magyarország-Lengyelország 2-3 (0-3)
Magyarország:
Varga Luca - Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Csigi Eszter, Pilán Tímea - Kocsán Petra (Csányi Diána, 55.), Vancsik Viktória (Kun Barbara, 41.), Zoltán Bettina (Török Kitti, 41.), Grúber Brigitta (Szakonyi Emese, 41.) - Krascsenics Petra, Süle Dóra

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS