Női U17: nem bírtunk a hollandokkal

2015. április. 09., 18:41   |    

Női U17: nem bírtunk a hollandokkal

Női korosztályos csapatunk az írországi Eb-selejtező elitkör első mérkőzésén Hollandia ellen lépett pályára.

Válogatottunk az angol, a holland és az ír válogatottal került azonos csoportba az elitkörben, amelyből az első helyezett jut ki a nyári izlandi kontinensviadalra. Markó Edina a pontszerzést tűzte ki célul a válogatott számára, elmondta, jelenleg mindhárom ellenfél magasabb játékerőt képvisel nálunk, így bravúr lenne pontot szerezni a csoportban.

Az első mérkőzésen Hollandia ellen léptek pályára lányaink, akik már az első percekben nagy nyomás alá helyezték a kapunkat. Ezt a nyomást nem is bírtuk: Fenna Kalma már az 5. percben megszerezte a vezetést az ellenfél javára (1-0). Csupán két percet kellett várni az újabb gólra: a 7. percben ismét Fenna Kalma játszott főszerepet, ezúttal gólpasszt adott Nathalie van den Heuvelnek (2-0). Tompán játszottak a magyar lányok, nem tudták igazán felvenni a hollandok által diktált tempót, ráadásul ellenfelünk kíméletlenül kihasználta a hibáinkat. Előbb Fenna Kalma a 27. percben, majd Nathalie van den Heuvel a 34. percben duplázta meg saját góljainak számát, ezzel már 4-0-ra vezetett Hollandia, és ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok szünetre.

A második játékrészben sikerült kicsit rendezni a sorokat, és már elfogadhatóan futballozott válogatottunk. Kicsit sikerült kijönni a szorításból, sőt, helyzetekig is eljutottak lányaink. Ennek ellenére továbbra is a hollandok játszottak fölényben: Jamie Altelaar a 67. percben be is talált, így már öt góllal vezetett ellenfelünk. Dicséretes, hogy a magyar csapat hajtott a szépítésért, aminek meg is lett az eredménye: a 76. percben Krascsenics Csilla talált a holland kapuba, ezzel beállítva a végeredményt (5-1). A folytatásban szombaton Anglia ellen játszik együttesünk, míg kedden a házigazdák ellen lépünk pályára.

Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, tompán, lassan gondolkodva, nagy egyéni hibákkal játszottunk - értékelt a lefújás után Markó Edina az mlsz.hu-nak. Nagyon nekünk estek a hollandok, és a gyorsan bekapott két gól bármelyik csapatot megfogta volna - minket is megfogott. Próbáltunk magunkhoz térni, de az első félidőben ez nem sikerült: óriási hibákból kaptuk a gólokat. A második félidőben sikerült rendezni a sorainkat, úgy játszottunk, ahogyan az elvárható. Voltak helyzeteink, amiből egyet sikerült értékesíteni. Összességében egy nagyon jó csapattól kaptunk ki, az eredmény lehetett volna szűkebb, de a mai napon egy félidőt átaludtunk. A második félidő már vállalható volt, így bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen ott folytatjuk, ahol a mérkőzés végén abbahagytuk.

Hollandia-Magyarország 5-1 (4-0)
Magyarország: Varga Luca - Csányi Diána (Szakonyi Emese 41.), Horti Boglárka, Pilán Tímea, Németh Hanna - Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Magyarics Zoé (Magyar Vanda 80.), Kun Barbara, Grúber Brigitta - Kocsán Petra
Gólszerzőnk:Krascsenics Csilla a 76. percben

A további program:
2015.04.11. 19 óra
Anglia-Magyarország

2015.04.14. 13 óra
Írország-Magyarország

[galleryRel id="87898|Női U17: Hollandia-Magyarország]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS