Női U17: pont nélkül maradtunk Anglia ellen

2015. április. 11., 20:20   |    

Női U17: pont nélkül maradtunk Anglia ellen

Az Eb-selejtező elitkör második mérkőzésén 4-1 arányú vereséget szenvedett U17-es lánycsapatunk Anglia ellen.

Ismét vereséget szenvedett Női U17-es csapatunk az írországi Cobh-ban rendezett Eb-selejtező elitkör mérkőzésen. Az ellenfél ezúttal Anglia csapata volt, akik az első meccsen két góllal kikaptak a hazai csapattól, így a továbbjutás reménye szempontjából létfontosságú volt számukra az ellenünk vívott mérkőzés. A magyar lányok a Hollandia ellen látott második félidő szellemében kezdték a mérkőzést: harcosan, fegyelmezetten játszottunk a meccs első szakaszában. Sajnos bő tíz perc elteltével kijött a két csapat közötti erő és magasságbeli különbség, és az angolok a 12. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést Chloé Kelly révén (0-1). A góltól nem omlott össze a csapatunk, továbbra is partnerei voltunk Anglia válogatottjának, mégis ellenfelünk szerzett újabb gólt: megint egy szögletet követően voltak eredményesek, ezúttal Anna Patten nevéhez írhattuk be a találatot (0-2).

A második félidő elejét megnyomta válogatottunk, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mezőnybeli jó teljesítményünk gólt eredményezett. Kocsán Petra a 42. percben juttatta az angol kapuba a labdát, ezzel feljöttünk egy gólra (1-2). Továbbra is méltó partnerei voltunk ellenfelünknek, de a pontrúgásokkal nem tudtunk mit kezdeni: Anglia ismét egy szöglet után szerzett góllal növelte előnyét (Lucy Parker a 48. percben). A jól játszó magyar válogatott erejét felőrölte a küzdelem, így láthatóan nagyon elfáradtak a lányok a végére - az angolok a mérkőzés utolsó perceit nagyon megnyomták, így több helyzetük mellett ismét gólt tudtak szerezni, ezúttal egy szabadrúgásból talált be Georgia Allen a 77. percben. Az utolsó percekben a helyzetek ellenére már nem esett újabb találat, így ugyan mezőnyben felvettük a versenyt Anglia hasonló korú lányaival, a pontrúgásokat nem tudtuk jól levédekezni, így 4-1-es vereséget szenvedtünk.

- A csapat ott tudta folytatni a játékot, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta, sőt, kicsit jobban is játszottunk, mint a Hollandok ellen a második félidőben - kezdte az értékelést a Lévay Andreát helyettesítő Markó Edina a lefújás után. Szervezetten, fegyelmezetten, bátran, harcosan játszottunk rengeteg futással, tehát minden pozitívum elmondható a lányokról. Sajnos ezzel a jó játékkal sem tudtuk kompenzálni az angolok magasságbeli és erőbeli fölényét. A fizikális különbség meghatározó a korosztály elitjéhez képest. Ezt jól jelzi, de ettől függetlenül bosszantó is, hogy mind a négy gólt pontrúgásból kaptuk. Mezőnyben felvettük a versenyt ellenfelünkkel, és megdolgoztunk azért, hogy szorosabb eredmény szülessen. A második félidő elején kifejezetten partiban voltunk az angolokkal, sikerült gólt is szereznünk. A végére nagyon elfáradtunk, és az utolsó pillanatokban már nem tudtuk megfelelően koncentrálni. Mindenképp dicséret illeti a lányokat, mert minden tőlük telhetőt megtettek egy nagyon jó angol csapat ellen.

Anglia-Magyarország 4-1 (2-0)
Magyarország: Barti Luca - Rozmis Gabriella, Horti Boglárka (Vancsik Viktória 54.), Németh Hanna, Pilán Tímea - Grüber Brigitta, Kun Barbara - Krascsenics Petra, Kocsán Petra, Magyarics Zoé (Szakonyi Emese 68.) - Krascsenics Csilla (Magyar Vanda 79.)
Gólszerzőnk: Kocsán Petra a 42. percben

A csoport másik mérkőzésén Hollandia gól nélküli döntetlent játszott Írországgal, így 4 ponttal, pontazonossággal vezeti a csoportot a hazai csapat előtt, harmadik Anglia és egyelőre a magyar csapat áll a csoport utolsó helyén.

További program:
Írország-Magyarország
2015.04.14. 13 óra

[galleryRel id="88225|Női U17: Anglia-Magyarország 4-1]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS