Női U17: sikerrel vettük az első akadályt

2015. október. 10., 17:28   |    

Női U17: sikerrel vettük az első akadályt

A magyar lányok 2-1-es győzelmet arattak Wales ellen a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna első játéknapján.

Hideg, szeles, de száraz idő várta Wales és Magyarország U17-es válogatottját ma délután a Bükön rendezett Eb-csoportkör mérkőzésen. Az előzetes várakozások szerint épp a csoport legnagyobb riválisa ellen kezdte meg szereplését Schumi Dorottya válogatottja, hiszen a négyesből kiemelkedő Dánia mögött minden bizonnyal a walesiekkel futunk versenyt a második helyért.

Szövetségi edzőnk a 4-1-4-1-es taktikai formációban küldte pályára a játékosokat, az első percek kiegyenlített, tapogatózó játékot hoztak. A 15. percben a bal oldalunkon vezetett támadást Wales, de a lövést magabiztosan fogta Varga Luca. Négy perccel később már a magyar lányok veszélyeztettek: bal oldali támadásunk végén Pulins Brigitta a kapus kezébe fejelte a labdát. Magához ragadta a kezdeményezést válogatottunk, aminek két perccel később meg is lett az eredménye: a walesi védők hibáztak hátul, így Oláh Adrienn szerzett labdát, majd a kapussal szemben is harcos volt, és az ötösről megszerezte a vezetést (1-0). A gólunk után továbbra is kiegyenlített játék folyt a pályán, kisebb lehetőségek mindkét csapat előtt adódtak, de gól már nem született, magyar vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Szünetben cserére kényszerült válogatottunk, a sérült Horváth Viktóriát Papp Adél váltotta. Alig öt perc telt a játékrészből, amikor Oláh Andrea jó indítást kapott középen, egy az egyben megverte védőjét, és a jobb oldalról a kapu bal oldalába gurított, ezzel kettőre növelte góljai számát és a magyar előnyt is (2-0). A gól után magasabb sebességre kapcsolt ellenfelünk, az 56. percben Chloe Chivers eresztett meg egy lövést a tizenhatosunk bal sarkáról, amit Varga Luca sem tudott hárítani (2-1). Hét perccel később egy szabadrúgásnál a kapusunknak másodszorra sikerült mentenie. A szépítés után csapatunk kijött a szorításból, sőt a 65. percben mi veszélyeztettünk, de gólt nem sikerült szerezni. Az összecsapás vége kiegyenlített játékot hozott, egészen az utolsó percig nem forogtak veszélyben a kapuk. Ekkor jó ütemű kiugrással lépett ki ellenfelünk csatára, de Varga kapus együtt élt a játékkal, és a kapuból kifutva szerelte a támadót, így sikerült megtartanunk előnyünket és megnyertük a mérkőzést - ezzel nagy lépést tettünk a továbbjutás felé.

A csoport másik mérkőzésén Dánia 5-0-ra verte Izrael válogatottját, így a mieink jelenleg második helyen állnak a csoportban.





Magyarország-Wales 2-1 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Pilán Tímea, Csigi Eszter, Horváth Viktória (Papp Adél, 41.), Anda Letícia - Csanálosi Anada - Csiki Júlia, Zágonyi Barbara, Pulins Brigitta, Kiss Stella (Vári Viktória, 80.) - Oláh Adrienn (Králik Fanni, 67.)
Gól: Oláh Adrienn (21. és 51.)

.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS