Női U17: újabb vereség Telkiben

2023. szeptember. 14., 20:02   |    

Női U17: újabb vereség Telkiben

Ötgólos svájci győzelemmel végződött a női U17-es válogatottunk keddi, Svájc elleni meccsének visszavágója Telkiben. Gajdóczi Tibor szövetségi edző ezúttal öttel kevesebb labdarúgójára számíthatott a mérkőzésen.

Az erőviszonyok alapján Svájc ismét toronymagas esélyesként lépett pályára. Gajdóczi Tibor dolgát a kevesebb cserelehetőség sem könnyítette meg, ugyanis a klubjuk kérésére négy játékos hazautazott az edzőtáborból az első mérkőzés után, míg a csapatkapitány Túróczy Anna sérülés miatt nem léphetett pályára.

A magyar válogatott az első félidőben nem igazán talált fogást ellenfelén, a játék szinte végig a mieink térfelén zajlott. Svájci labdabirtoklás és magyar védekezőjáték jellemezte a mérkőzés első felét. A 13. percben szép összjáték végén a svájciak megszerezték a vezetést, melyet a félidő végéig meg is tripláztak.

A második játékrészben Gajdóczi Tibor szövetségi edző hatot cserélt. A változtatásokat követően sem született magyar gól, de támadóbb szemlélet jellemezte a csapatot, melyből egy-két veszélyes helyzet is kialakult. Ennek ellenére két újabb svájci gól látott napvilágot, beállítva a 0-5-s végeredményt.

– Az előző mérkőzéshez képest hasonlóan alakult a mai összecsapás. A két mérkőzés alatt 23 embert próbáltunk ki, mindenki kapott játéklehetőséget. A nyári két edzőtáborban pedig közel 40 játékos fordult meg, ahol mindenkinek megadtuk a lehetőséget, ebből kell majd a megfelelő keretet kiválasztani a következő felkészülési mérkőzésekre, abból pedig az Eb-selejtezőre – mondta mérkőzést követően Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

Magyarország-Svájc 0-5 (0-3)
Magyarország: Spilenberg Maja (Pekk Lili, 46.) – Bánfi Gréta, Brekovszki Julianna, Lukács Korina, Török Otília – Müller Zsófia (Szalay Gyöngyvér, 62.), Szabó Melissza (Chugyik Bíborka, 76.) – Horváth Petra (Ézsely Lilien, 46.) - Peszeki Zimmer Annalia (Gágyor Zille, 54.), Simon Luca (Bak Natália, 46.), Suták Dorka

A novemberben sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőnek Telki ad otthont, ahol a magyar U17-es válogatott Angliával, Belgiummal és Észak-Írországgal csap össze.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS