Női U19: döntetlen a görögök ellen

2014. augusztus. 26., 21:21   |    

Női U19: döntetlen a görögök ellen

Az Eb-selejtező előtt álló magyar válogatott a második félidőben vezetést szerzett ugyan, de a görögök a hajrában egy büntetőből egyenlítettek.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata a héten játssza utolsó felkészülési mérkőzéseit a szeptemberi, hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitorna előtt. A görögök elleni budaörsi összecsapáson a magyar válogatott az első félidőben kevés veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, sok volt a pontatlanság a pályán, igaz, a valamivel kevesebbet hibázó és egy fokkal agresszívebben játszó görögök sem tudtak akcióból komolyabb veszélyt jelenteni a kapunkra.

A második játékrészre aktívabbá vált a válogatott, a fordulás utáni percekben Dencz Orsolya, Vidovenyecz Anna és Szabó Viktória is közel járt a gólszerzéshez, majd Rózsa Cecília egy 8 méteres lövéssel a vezetést is megszerezte a mieinknek.

A gól után a görögök átvették az irányítást, és a 83. percben egy büntetőből megszerezték az egyenlítő találatot is, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. A két válogatott csütörtökön 15 órától ismét összeméri tudását Budaörsön.

- Sajnos ezen a mérkőzésen nem láttam viszont a játékosoktól, amit előzetesen gyakoroltunk és megbeszéltünk, ezúttal csapatként és egyénileg is elmaradtunk a várt teljesítménytől - mondta Turtóczki Sándor a lefújás után. - Kulcsemberek hiányoztak a pályáról, de ez sem magyarázat arra, hogy miért játszottunk ilyen megilletődötten ezen a találkozón. A görögök agresszívebbek voltak, úgy tűnt, mintha jobban akarnák a sikert nálunk. Ki kell elemezni a mérkőzést, és megtalálni az okokat a gyengébb teljesítményre, mert nyakunkon az Európa-bajnoki selejtező torna, ahol ennél jóval többet kell nyújtanunk a célunk eléréséhez.

Magyarország-Görögország 1-1 (0-0)
Magyarország: Samu Anna - Madarassy Kitti, Viczai Katalin, Bokor Adrienn, Király Bianka - Szabó Viktória - Öreg Cintia (Rózsa Cecília, 46.), Dencz Orsolya (Nagypál Fatima, 56.), Farádi Szabó Edina, Vidovenyecz Anna - Partin Nicole (Szabó Dorottya, 69.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS