Női U19: döntetlen az Eb-selejtezők főpróbáján

2016. szeptember. 21., 14:59   |    

Női U19: döntetlen az Eb-selejtezők főpróbáján

Női U19-es válogatottunk szerdán Gyirmóton játszott felkészülési mérkőzést az osztrákokkal.

A magyar válogatott hétfőn 3-0-ás vereséget szenvedett Ausztriában a házigazdák korosztályos csapatától. Szerdán Gyirmóton rendezték a visszavágót, amelyen a mieink jóval összeszedettebben, szervezettebben játszottak, és 0-0-ás döntetlent értek el. Válogatottunk formációt váltott a hétfői meccs után, a háromvédős rendszerről visszatért a jól ismert 4-2-3-1-es taktikához, és a saját térfélen megszerzett labdákból vezetett kontrákkal igyekezett megbontani az ellenfél védelmét. A védekezésünk jól működött, de támadásban nem voltunk kellően hatékonyak, igaz, az osztrákok is csak egy komolyabb helyzetet dolgoztak ki a találkozón, Barti Luca azonban ennél a szituációnál bravúrral védett.

- Sokkal jobbak voltak az egyéni teljesítmények, mint hétfőn, és ez elég volt a döntetlenhez. Végre tudtuk hajtani az eltervezett taktikánkat, de a megszerzett labdákból kevés veszélyes támadást tudtunk vezetni. A lányok hozzáállására nem lehetett panasz, és a mérkőzés abból a szempontból is hasznos volt, hogy az előttünk álló Eb-selejtezőn a szlovák és a dán válogatott is hasonló játékerőt képvisel majd, mint az osztrák csapat - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Turtóczki Sándor.

Magyarország-Ausztria 0-0
Magyarország: Barti Luca - Csányi Diána, Turányi Lilla, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Grúber Brigitta, Török Kitti (Kiss Gabriella, 66.) - Fél Patrícia, Kocsán Petra, Gelb Mónika (Csiki Anna, 66.) - Krascsenics Petra

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS