Női U19: magabiztos győzelem az első Eb-selejtezőn

2014. szeptember. 13., 20:23   |    

Női U19: magabiztos győzelem az első Eb-selejtezőn

Turtóczki Sándor együttese 4-0-ra győzte le Észtország korosztályos válogatottját a női U19-es Eb-selejtező minitorna első játéknapján.

A magyar válogatott az észt korosztályos együttes ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki minitornán. A találkozót az eredeti tervek szerint Szombathelyen rendezték volna, de az esőzések miatt alkalmatlanná vált a pálya a mérkőzésre, így Bük lett a találkozó színhelye. A mérkőzés első húsz percében a magyar válogatott többet birtokolta ugyan a labdát ellenfelénél, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, míg az észtek kétszer jártak a kapunk közelében, mindkét alkalommal veszélyeztetve Samu Anna kapuját. A 27. percben megszületett a mieink vezető találata, egy bal oldali szöglet után Szabó Dorottya 20 méterről lőtt a hálóba (1-0). A vezetés nyugtatólag hatott a csapatra, és a folytatásban már kiütközött a két csapat közti különbség, áttevődött a játék az észt térfélre, és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. A 36. percben Nagypál Fatima szánta el magát lövésre a jobbösszekötő helyéről, 25 méterről átívelte a kissé kinn álló kapus fölött a labdát, ami a jobb sarokban kötött ki (2-0). A 41. percben ismét szöglet után voltunk eredményesek, Szabó Viktória lövését csak a gólvonalon túlra tudta segíteni az észt kapus (3-0).

A második félidőben magabiztosan őriztük az előnyünket, az észtek elvétve tudták veszélyeztetni a kapunkat. A 82. percben újabb gólt szereztünk, Dencz Orsolya 17 méteres lövése után talált utat a kapuba a labda (4-0).

A csoport másik mérkőzésén Belgium 4-0-ra legyőzte Szlovéniát. Hétfőn 15.30 órakor a magyar válogatott Bükön lép pályára a szlovénok ellen, míg az észtek a belgák ellen játszanak.

- Gratulálok a lányoknak, mert egy fizikálisan erős ellenféllel szemben sikerült magabiztosan győznünk - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor. - Az első gólig kissé feszültek voltak a lányok, de a vezetés megszerzését követően magabiztosan, helyenként jól játszva sikerült megszereznünk a győzelmet. Az első lépést megtettük céljaink elérése elé, bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikerül majd.

Magyarország-Észtország 4-0 (3-0)
Magyarország:
Samu Anna - Nagypál Fatima, Partin Nicole (Vicsek Nóra, 92.), Király Bianka, Szabó Dorottya - Szabó Viktória - Bokor Adrienn, Dencz Orsolya, Kaján Zsanett (Diószegi Fanni, 71.), Vidovenyecz Anna - Csorbai Nikolett (Farádi Szabó Edina, 81.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS