Női U19: magabiztos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt

2013. szeptember. 21., 16:58   |    

Női U19: magabiztos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk magabiztos, teljesen megérdemelt győzelmet aratott a montenegrói korosztályos csapat ellen Telkiben, az Európa-bajnoki selejtező minitorna első meccsén.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán, az első fordulóban, Telkiben Montenegró csapata volt az ellenfél.

A magyar válogatott már az első percekben kézbe vette az irányítást, sorra vezette a támadásokat, és még az első negyedórában megszerezte a vezetést: a 12. percben Balázs Eszter futott el a bal oldalon egészen az alapvonalig, beadása után rövid volt a montenegrói védők felszabadítása, az érkező Vidovenyecz Anna pedig 15 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).

A 17. percben Csorbai Nikolett jó ütemben ugratta ki Bognár Esztert, aki a 16-oson belül már csak a kapussal állt szemben, de 10 méterről nem tudta elrúgni mellette a labdát. A 19. percben megszületett a második magyar gól, Fenyvesi Evelyn 22 méteres lövése után a labda Jelena Sturanic fején megpattant és a kapuba hullott (2-0).

A 27. percben csapatunk egyik legjobbja, Fenyvesi Evelin egy szerencsétlen mozdulatnál súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot, Horváth Zsófia állt be helyette. A 37. percben egy szépen kijátszott jobb oldali akció végén Vicsek Nóra éles szögből leadott lövése elment a kapu előtt, az érkező Németh Loretta a jobb kapufára lőtte a labdát.

A félidő utolsó perceiben is volt néhány kecsegtető lehetőségünk, de újabb gól nem született, a játék képéről sokat elmond, hogy Samu Annának semmi dolga nem akadt az első 45 percben.

u19_2|

A fordulás után kiegyenlítettebb lett a meccs, a montenegróiak is eljutottak egyszer-kétszer a kapunkig, komolyabb helyzetet azonban egészen a hajráig nem tudtak kialakítani. A mieink továbbra is veszélyesebbek voltak, és a 69. percben növelték az előnyt, egy bal oldali kis szöglet után Diószegi Fanni cselezte be magát az öt és feles sarkáig, lövését követően a kapus már csak a hálóba tudta ütni a labdát (3-0).

A 74. percben Vicsek Nóra futott el a jobbösszekötő helyén, éles szögből, a 16-oson kívülről a kapura ívelt, a labda a kapus kezei között talált utat a hálóba (4-0). A 85. percben a vendégek megszerezték a szépítő találatot, Ivana Krivokapic 10 méterről leadott lövését még nagy bravúrral védte Samu Anna, de a kipattanót a hálóba juttatta a montenegróiak csapatkapitánya (4-1), kialakítva a végeredményt.

A csoport másik meccsén a belga válogatott 4-0-ra verte a mieink következő ellenfelét, a török együttest (a két csapat hétfői mérkőzése 14.30-kor kezdődik Telkiben).

- Örömteli, hogy négy gólt tudtunk rúgni, de a helyzetek alapján ez több is lehetett volna - mondta Turtóczki Sándor a mérkőzés után. - A védekezésben még láttam hiányosságokat, ezekben javulni kell a hátralévő két mérkőzésre, mert mindkét találkozó nehezebbnek ígérkezik a mainál. Fenyvesi Evelin elvesztése nagyon érzékenyen érinti a csapatot, bízom benne, hogy nem súlyos a sérülése.

Magyarország - Montenegró 4-1 (2-0)
Magyarország: Samu Anna - Gyöngyösi Réka (Görög Zsófia, 84.), Gál Henrietta, Vöfély Noémi (csk), Balázs Eszter - Fenyvesi Evelin (Horváth Zsófia, 33.), Bognár Enikő, Vidovenyecz Anna (Diószegi Fanni, 52.) - Vicsek Nóra, Csorba Nikolett, Németh Loretta
Gólszerzők: Vidovenyecz a 19., Fenyvesi a 19., Diószegi a 69., Vicsek a 74., ill. Krivokapics a 85. percben

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS