Női U19: magabiztos siker a szlovákok ellen

2014. július. 07., 20:34   |    

Női U19: magabiztos siker a szlovákok ellen

Női U19-es válogatottunk Szlovéniában vesz részt egy UEFA fejlesztési tornán a héten, az első mérkőzést a szlovákokkal játszotta Turtóczki Sándor csapata.

A mieink végig irányították a mérkőzést, a találkozó képéről sokat elmond, hogy a szlovákoknak egyetlen kidolgozott helyzetük sem volt a 80 perc alatt. A mieink ezzel szemben sorra vezették a veszélyes akciókat, és ha csak a tiszta ziccereket vesszük figyelembe, akkor is már szünetre eldönthettük volna a mérkőzést. A helyzetek nagy része azonban kimaradt, egyetlen lehetőséget váltottunk gólra, amikor a 15. percben Vidovenyecz Anna lépett ki egy jó indítással, és higgadtan a hálóba helyezett (1-0)

A második félidőben is adódtak hatalmas helyzeteink, ám ezekből sokáig nem született gól, csak a hosszabbításban sikerült megduplázni az előnyt: a csereként beállt Szabó Viktória kapott jó labdát, és a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (2-0), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott kedden folytatja szereplését a tornán, a szlovénok ellen lép pályára.

- A végeredmény nem tükrözte a pályán látottakat, nagyobb különbség volt a két csapat közt, mint amit a kétgólos siker sejtet. Mezőnyben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, a meccs alatt hét-nyolc ziccer adódott előttünk. Sajnos a helyzetek nagy részét kihagytuk, de végig volt tartása a csapatnak, az ellenfélnek pedig esélye sem volt a gólszerzésre - nyilatkozta Turtóczki Sándor a találkozót követően.

Magyarország-Szlovákia 2-0 (1-0)
Magyarország:
Samu Anna - Madarassy Kitti, Bokor Adrienn, Király Bianka (Vicsek Nóra, 61.), Szabó Dorottya - Fenyvesi Evelin - Dencz Orsolya (Titi Hajnalka, 58.), Partin Nicole (Viczai Katalin, 41.), Kaján Zsanett (Horváth Boglárka, 38.), Öreg Cintia (Szabó Viktória, 81.) - Vidovenyecz Anna (Farádi Szabó Edina, 38.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS