Női U19: magabiztos siker Cipruson

2015. április. 28., 16:14   |    

Női U19: magabiztos siker Cipruson

Az őszi Eb-selejtezőire készülő női U19-es válogatott már az első félidőben döntésre vitte a meccset a házigazdák ellen.

Turtóczki Sándor csapata a hét elején két felkészülési mérkőzésre utazott el Ciprusra, ebből az elsőt kedden 3-0-ra nyerte meg. A mieink végig nagy fölényben futballoztak, a házigazdák erejéből a védekezésen kívül másra nem futotta, a magyar kapu egyszer sem forgott veszélyben a 90 perc alatt.

A magyar válogatott a 18. percben Kós Petra találatával szerzett vezetést, majd a 32. percben Gelb Mónika harcolt ki egy szép egyéni megmozdulással helyzetet magának, és magabiztosan értékesítette is azt. Két perccel később ismét Kós Petra volt eredményes, így egy félidő után három góllal vezetett a magyar válogatott.

A fordulás után maradt a nyomasztó magyar fölény, de a támadásainkba rendre becsúszott egy-egy pontatlanság, ezért újabb gólt már nem sikerült szerezni, 0-3 lett a végeredmény.

- Most kezd formálódni az Eb-selejtezőre készülő csapatunk, ezen a mérkőzésen már a néhány hete véget ért U17-es Eb-elitkörön részt vett csapatból is szerepeltek játékosok - mondta Turtóczki Sándor a mérkőzést követően. - Nem játszottunk igazán jól a mérkőzésen, ezzel együtt a győzelmünk magabiztos volt, végig mi irányítottunk, az ellenfelünk nem tudta megnehezíteni a dolgunkat. Egy nemzetközi mérkőzés mindig hasznos tapasztalatokat hoz, ezúttal a játékosok szert tehettek némi plusz önbizalomra is, ezért a hibák ellenére is pozitívan értékelhető a találkozó.

Ciprus-Magyarország 0-3 (0-3)
Magyarország: Samu Anna (Mészár Krisztina, 46.) - Madarassy Kitti, Bokor Adrienn, Vicai Katalin (Turányi Lilla, 60.), Szabó Dorottya - Fenyvesi Evelin, Németh Napsugár (Nyuzó Boglárka, 60.) - Nagypál Fatima (Andriska Renáta, 46.), Farádi-Szabó Edina (Kiss Gabriella, 46.), Gelb Mónika (Magyarics Zoé, 75.) - Kós Petra (Kocsán Petra, 46.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS