Női U19: négygólos sikerrel zártuk a ciprusi túrát

2015. április. 30., 21:40   |    

Női U19: négygólos sikerrel zártuk a ciprusi túrát

A keddi összecsapáshoz hasonlóan egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk a ciprusiak ellen.

Turtóczki Sándor együttese kedden 3-0-ra győzte le a házigazdákat, és a két válogatott csütörtöki meccsén sem volt kérdés, hogy melyik a jobb játékerőt képviselő csapat. A mieink az agresszív letámadást választották fegyverül a találkozóra, már a ciprusi térfélen, a hazai 16-os előterében nyomás alá helyezték az ellenfelet. A taktika bevált, a ciprusiak nem tudtak építkezni, a védekezés felemésztette minden energiájukat.

Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki a hazai kapu előtt, és bár sok lehetőség ki is maradt, a 29. percben megszereztük a vezetést, Fenyvesi Evelin egy szöglet után fejelt a hálóba. Az 50. percben ismét szögletből vettük be a hazai kaput, ezúttal Nyuzó Boglárka volt eredményes. A 62. percben Kocsán Petra először a felső lécet találta el egy akció végén, de lecsapott a kipattanóra, és a hálóba lőtt. Kocsán állította be a 4-0-ás végeredményt is, méghozzá szépségdíjas találattal: egy rövid felszabadítási kísérlet után átvette a labdát, majd 20 méterről, félfordulatból a jobb felső sarokba lőtt.

- Abszolút letámadásos futballt játszottunk, ennek köszönhetően sokat futottak, és jó meccsterhelést kaptak a játékosok - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor. - Végig mi kezdeményeztünk, a széleken és középen is meg tudtuk bontani a ciprusi védelmet, a fölényünk a helyzetek számában is megmutatkozott, igaz, a lehetőségeink egy részét nem sikerült kihasználni. A ciprusi válogatott szerényebb játékerőt képvisel, de az ellenük lejátszott mérkőzések jó alapot jelentenek a továbblépéshez, ezért mindenképpen pozitívan értékelhető a túra. Annak is örülök, hogy a 98-as korosztály tagjai közül előtérbe kerültek olyan játékosok, akikkel a későbbiekben feltétlenül számolni kell a válogatottnál, így a jövőben az eddiginél bővebb kerettel tudunk dolgozni.

Ciprus-Magyarország 0-4 (0-1)
Magyarország: Samu Anna - Madarassy Kitti (Nagypál Fatima, 35.), Turányi Lilla, Bokor Adrienn, Szabó Dorottya - Kiss Gabriella (Farádi-Szabó Edina, 46.), Fenyvesi Evelin (Vicai Katalin, 46.), Nyuzó Boglárka (Németh Napsugár, 62.) - Andriska Renáta (Gelb Mónika, 76.), Kós Petra (Kocsán Petra, 46.), Magyarics Zoé

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS