Női U19: nem bírtunk a törökökkel

2013. szeptember. 23., 17:24   |    

Női U19: nem bírtunk a törökökkel

U19-es női válogatottunk 3-2-es vereséget szenvedett a törököktől.

A montenegróiak elleni magabiztos szombati győzelem után hétfőn a török válogatott volt a mieink ellenfele Telkiben az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. Az első fordulóbeli sikert beárnyékolta, hogy csapatunk egyik legjobbja, Fenyvesi Evelin keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszú kihagyás vár rá, a felnőtt válogatottnál is számításba vett középpályás csak a lelátóról szoríthatott a társaknak.

A 7. percben a mieink előtt adódott az első lehetőség, Vidovenyecz Anna szerzett labdát a török 16-os előterében, kapura tört, de a vendégek kapusa bravúrral védett. Többet támadott a magyar válogatott főként Vidovenyecz Anna jobb oldali elfutásai okoztak veszélyt, de a 25. percben mégis a törökök szereztek vezetést: Hilal Baskol kapott egy jó ütemű mélységi indítást, egyedül vezette kapura a labdát, majd 12 méterről a hálóba lőtt (1-0). A 34. percben egyenlítettünk, Bognár Enikő ugratta ki Zeller Dórát, aki lefutotta védőjét, majd a kifutó kapus mellett 14 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-1).

A második félidő nem kezdődött jól a mieink számára, a játékvezető megfejthetetlen okból büntetőt ítélt a törökök javára, amit Hilal Baskol gólra váltott (2-1). A folytatásban a magyar válogatott irányított, és az 59. percben sikerült megszerezni az egyenlítő találatot, egy jobb oldalról induló akció végén a Zeller Dóra kapta üresen a labdát szembe a kapuval, és 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). Hiába támadtunk többet, a 73. percben harmadszor is vezetéshez jutottak a törökök, ezúttal Esra Özkan volt eredményes (3-2). A hajrában kapujuk elé szögeztük a törököket, de hiába, sok volt a pontatlanság a játékunkban, nem sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot, 3-2-es vendégsikerrel ért véget a mérkőzés.

A csoport másik meccsén Belgium 4-0-ra legyőzte Montenegrót. Csütörtökön a hatpontos belgák ellen zárjuk a selejtező sorozatot.

- Ezen a mérkőzésen nem tudták végrehajtani a játékosok, amit előzetesen kértem tőlük. Többen gyenge egyéni teljesítményt nyújtottak, így ahelyett, hogy két-három góllal vezettünk volna az első félidő közepén, az ellenfélnél volt az előny. Belgium ellen még nehezebb dolgunk lesz, de nem adjuk fel, mindent megteszünk a győzelemért - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor.

Törökország-Magyarország 3-2 (1-1)
Magyarország: Samu Anna - Balázs Eszter, Gál Henrietta, Vöfély Noémi, Kókány Regina - Horváth Zsófia - Vidovenyecz Anna, Bognár Enikő (Vicsek Nóra, 75.), Görög Zsófia (Csorbai Nikolett, 53.), Diószegi Fanni (Németh Loretta, 46.) - Zeller Dóra
Gólszerző: Hilal Baskol a 25. és az 50., Özkan a 73., ill. Zeller a 34. és az 59. percben

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS