Női U19: rosszul sikerült az Eb-selejtező főpróbája

2014. augusztus. 28., 16:45   |    

Női U19: rosszul sikerült az Eb-selejtező főpróbája

A hazai rendezésű Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén 3-0-ra kikapott a görögöktől Budaörsön.

A számos kulcsemberét nélkülöző magyar válogatott kedden 1-1-es döntetlent játszott a görögökkel, az akkor mutatott visszafogott teljesítmény mellett intő jel volt az is, hogy a csütörtöki "visszavágóra" még jobban megfogyatkoztak a mieink: Szabó Viktória és Bokor Adrienn is elhagyta a keretet.

A húzóemberek hiánya sajnos érzékeltette hatását, nem tudtunk dominálni a görögök ellen, ráadásul nagyon sok hajmeresztő hibát vétettek a játékosok. Az egyik ilyenből a vendégek a 15. percben megszerezték a vezetést, és egészen a szünetig tartották az előnyt.

A második félidőt jól kezdtük, de nem sokkal a fordulás után Diószegi Fanni tizenegyest hibázott, a görögök pedig az ellentámadásból megduplázták az előnyüket. Kétgólos hátrányban a mieink lélekben feladták a mérkőzést, ellenfelünk ezt - és egy újabb nagy hibát - kihasználva megrúgta harmadik gólját is, és magabiztosan nyerte a találkozót.

- Dühös vagyok, mert végig hibáktól hemzsegett a játékunk, ilyen körülmények között nem csoda, hogy nyert a görög csapat - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Mindent megtettünk, hogy megnyeressük a mérkőzést az ellenféllel, hihetetlen egyéni hibákat vétettünk, nem volt folyamatos a koncentráció a játékosok részéről. Ma hiányzott a tartás is a válogatottból, csalódnom kellett néhány futballistámban. Bő két hét van hátra a tétmérkőzésekig, ennyi idő alatt kell felrázni a csapatot. Bízom benne, hogy a sérültjeink közül többen is rendbe jönnek a selejtezőkig, mert ezen a héten, tartalékos összeállításban nem tudtunk elfogadhatóan teljesíteni.

Magyarország-Görögország 0-3 (0-1)
Magyarország: Samu Anna - Vicsek Nóra, Viczai Katalin, Partin Nicole (Kós Petra, 67.), Király Bianka - Öreg Cintia (Madarassy Kitti, 58.), Dencz Orsolya, Görög Zsófia, Farádi Szabó Edina (Szabó Dorottya, 64.), Diószegi Fanni (Nagypál Fatima, 64.) - Vidovenyecz Anna

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS