Női U19: Szoros vereség Szlovéniában

2017. szeptember. 28., 16:02   |    

Női U19: Szoros vereség Szlovéniában

Az októberi Eb-selejtező mérkőzéseire készülő magyar női U19-es válogatott második mérkőzésén is egy góllal kapott ki a szlovénoktól felkészülési találkozón.

Női válogatottunk kedden 1-0-ás vereséget szenvedett a szlovénoktól határmenti mérkőzésen, csütörtökön délben a határ túloldalán mérkőzött meg Szlovénia korosztályos csapatával. Az első félidő jelentős részében a mieink domináltak, a nagyobb helyzeteket mi dolgoztuk ki, de sajnos ki is hagytuk azokat, ezért a szünetig nem sikerült előnyt szereznünk. A fordulás után Csigi Eszter találatával megszereztük ugyan a vezetést, de nem sokáig volt nálunk az előny, a házigazdák egy távoli lövéssel, majd egy védelmi figyelmetlenség után egy perc alatt két gólt szerezve megfordították az állást. A hátralévő időszakban hiába dolgoztak keményen a lányok az egyenlítésért, nem sikerült gólt szerezni, a szlovénok ismét nyerni tudtak. 

Ez volt a válogatott utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzése az október 18-án kezdődő hazai rendezésű Eb-selejtező torna előtt, melynek első játéknapján a törökökkel mérkőzünk meg Bükön. 

- Ha a törökök elleni első Eb-selejtezőn jó eredményt érünk el, akkor elmondhatjuk, hogy tanulópénznek jó volt ez a két vereség. Most inkább fájó az eredmény, mert bár egy jó erőkből álló szlovén csapattal játszottunk, ezen a meccsen is a mi akaratunk érvényesült, nagy helyzeteket dolgoztunk ki, ám ezek közül csak egyet értékesítettünk. Az elmúlt két hétben sokat tisztult a kép, már látjuk, kikre számíthatunk a selejtezőkön, de egy-két kérdőjel még maradt a csapat összeállítását illetően a felkészülés hajrájára - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző. 

Szlovénia-Magyarország 2-1 (0-0) Magyarország: Varga Luca - Fél Patrícia (Kerekes Eszter, 46.), Csigi Eszter, Horváth Emese (Kovács Laura, 46.), Fél Alexandra (Anda Letícia, 46.) - Váradi Ráhel (Bodnár Bianka, 60.) - Dorner Dóra (Králik Fanni, 46.), Papp Adél, Oláh Adrienn (Vasas Lea, 65.), Molnár Enikő - Böcskei Nikoletta


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS