Női U19: vereséggel kezdett Szocsiban a válogatott

2014. március. 20., 18:11   |    

Női U19: vereséggel kezdett Szocsiban a válogatott

Turtóczki Sándor együttese közel járt a pontszerzéshez az Egyesült Államok válogatottja ellen.

Női U19-es válogatottunk Szocsiban vesz részt egy 12 csapatos nemzetközi tornán, melynek első játéknapján az Egyesült Államok volt a mieink ellenfele. A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, több lehetőségünk is adódott a vezetés megszerzésére, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. A 35. percben szabadrúgásból szereztek vezetést az amerikaiak, de egy öngóllal még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk.

A második félidőben uraltuk a középpályát, ám az ellenfél jól szervezett védekezését nem sikerült feltörni, így újabb gólt nem szereztünk. Nem úgy az amerikaiak, akik ismét rögzített szituációt követően, egy jobb oldali szöglet után találtak be, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

- Indulásnak ez a játék elfogadható volt, de tovább kell javulnunk ahhoz, hogy az erős riválisok ellen is jó eredményt érhessünk el - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Hiába játszottunk ugyanis jobb focit az amerikaiaknál, és uraltuk a középpályát, a támadójátékunk nem volt elég hatékony, ami kapkodáshoz, hibákhoz vezetett. Néhány finomításra még szükség van, előre kell lépnünk például koncentrációban, mert sokszor csak ennyi kell ahhoz, hogy az ilyen döntetlen közeli mérkőzéseket ne az ellenfél nyerje meg, hanem mi.

Egyesült Államok - Magyarország 2-1 (1-1)
Magyarország: Samu Anna - Nagypál Fatima, Zólyomi Rebeka, Madarassy Kitti, Szabó Viktória - Vicsek Nóra (Öreg Cintia, 54.), Bokor Adrienn (Görög Zsófia, 62.), Diószegi Fanni (Szabó Dorottya, 72.), Viczai Katalin - Kaján Zsanett, Partine Nicole

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS