Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

2017. augusztus. 07., 15:25   |    

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól vasárnap.

Az idei Európa-bajnokságon sokat változtak az eddigi erőviszonyok a női labdarúgásban, a nagy esélyesek, a németek és a franciák korai búcsúja után két olyan együttes játszotta a döntőt, amely nincs az első tízben a világranglistán. A mieink első vb-selejtezős ellenfele, a dán csapat a második helyen végzett, míg a végig nagyszerűen teljesítő hollandok megérdemelten szerezték meg történetük első Eb-aranyát. Dánia is felülmúlta az előzetes várakozásokat a második hellyel, így szeptember 19-én egy jól sikerült Eb-t követően kezdi meg szereplését a vb-selejtező sorozatban, éppen a magyar válogatott ellen, Gyirmóton.

- Utólag végignézve az UEFA tudósításait, a telt házas stadionokat, az Európa-bajnokság tálalását, és a női labdarúgás országos támogatottságát Hollandiában, egyáltalán nem meglepő a házigazdák sikere - mondta tapasztalatairól az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. - Az egész ország a válogatott mögé állt, a csapat pedig nagyon keményen dolgozott a jó szereplés érdekében, és a befektetett munka meghozta a gyümölcsét, teljesen megérdemelt volt a sikerük, azt éreztem, hogy ilyen körülmények mellett egyszerűen nem veszíthetik el a döntőt. Jó volt látni, hogy a finálé változatos, izgalmas, színvonalas meccset hozott, amely igazi ünnepe volt a női labdarúgásnak. Úgy éreztem, a döntőben nagyon sokat számított, hogy a dánok a legjobb négy között egy kemény, 120 perces meccset játszottak Ausztria ellen, míg a hollandok magabiztos győzelemmel jutottak tovább az angolokkal szemben. A skandinávok a második félidőben felvállaltak egy olyan támadófocit, amihez már nem volt meg a szükséges energiájuk, és végül ezt kihasználták a hollandok. A két döntős együttes mellett az osztrákoknak is jár a gratuláció, első Európa-bajnokságukon bronzéremig jutottak, végig egységes, fegyelmezett, taktikus játékot láttam tőlük, a dánok elleni elődöntőben utat mutattak nekünk is arra nézve, hogy masszív védekezésre épülő szervezett, tudatos játék vezethet eredményre az Eb-ezüstérmessel szemben a szeptemberi vb-selejtezőn.

A magyar válogatottnak a szeptember 19-i vb-selejtező előtt augusztusban még lesz egy összetartása, amelyen sok fiatal is lehetőséget kap a bizonyításra, majd a vb-selejtező sorozat előtt, szeptember 14-én egy skótok elleni felkészülési mérkőzés szerepel a programban.

- A sorozat kezdetéig szeretnék minden szóba jöhető játékost megnézni, hogy szeptemberben a legerősebb kerettel kezdhessük meg a selejtezőket. A térdműtét előtt álló Zeller Dóra kiesése fájó veszteség a csapatnak, neki az egész csapat nevében mielőbbi gyógyulást kívánok, és bízom benne, hogy rajta kívül más kulcsjátékosról nem kell lemondanunk a tétmérkőzések idejére - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS