Női válogatott: főszerepben a fiatalok

2013. április. 18., 18:54   |    

Női válogatott: főszerepben a fiatalok

A Vágó Attila vezette női A-válogatottban sorra mutatkoznak be a jövő reménységei.

Az ősszel kezdődő világbajnoki selejtező sorozatra készülő női válogatott sikeresen szerepelt a portugáliai Algarve Kupán, és több kulcsjátékosa nélkül is magabiztosan győzte le szerdán Szlovéniát. Az idei meccsek a soros tétmeccsekre való felkészülés mellett a hosszú távú építkezés jegyében teltek, ezt mutatja, hogy az év eleje óta már hét újonc is bemutatkozhatott az együttesben.

A portugáliai Algarve Kupán a 15 éves Kaján Zsanett valamint a 21 éves Vesszős Mercédesz debütált a válogatottban, hozzájuk csatlakozott szerdán, a szlovénok elleni meccsen a 15 éves Szabó Viktória, a 18 éves Palkovics Nóra, 20 éves Dénes Dorottya, a 21 éves Zimányi Kovács Anikó és a 22 éves Szabó Zsuzsanna. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a "rutinos" válogatottnak számító Csiszár Henrietta sem töltötte be még 19. életévét, míg Demeter Réka, Vágó Fanni, Tell Zsófia, Tóth Alexandra, Sipos Lilla, Szabó Boglárka (és a fiatal kerettagok sora még folytatható lenne...) is 21 éves vagy fiatalabb, akkor jól látszik, hogy a jövő csapata épül, a jelenlegi keret legtöbb játékosa még hosszú évekig erőssége lehet a válogatottnak.

- A szlovénok ellen öt újonc mutatkozott be a csapatban, és mindannyian bátran játszottak, külön is kiemelném a 15 éves Szabó Vikit, aki a bal oldalon parádésan futballozott, de a többiek is remekül teljesítettek. Nagyon meg kell becsülnünk a tehetségeinket, fontos, hogy tudjuk, kire számíthatunk a jövőben. Ez a csapat nagyon sokat tud még előrelépni a következő két- három évben, úgy érzem, még sok örömet fog okozni a női labdarúgást szeretőknek - mondta Vágó Attila.

A debütáns Szabó Viktória a szlovénok elleni meccs után az MLSZ TV-nek elmondta: a kezdeti lámpaláza gyorsan elmúlt a pályán, és végül jól sikerült a bemutatkozása, majd hozzátette, sok más tehetség is van a korosztályában, aki akár többre is viheti, mint ő, ami mutatja, hogy egy jó generáció érhet be hamarosan.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS