Női válogatott: hátrányban sem kellett tartani a meglepetéstől

2013. november. 23., 19:20   |    

Női válogatott: hátrányban sem kellett tartani a meglepetéstől

Utolsó idei vb-selejtezőjén női válogatottunk magabiztosan győzte le a kazahokat, annak ellenére, hogy a szünetben még a vendégek vezettek.

A győri mérkőzés első félidejében a magyar válogatott dolgozta ki a helyzeteket, mégis Kazahsztán volt eredményes, a vendégek egyetlen lehetőségüket gólra váltották. A meccs után Vágó Attila, a mieink szakvezetője elárulta: örült a szünetnek, de meg sem fordult a fejében, hogy csapata nem tud majd gólt szerezni a fordulás után.

- Akár nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna ezt a meccset, hiszen nagyon jól kezdtünk, birtokoltuk a labdát, a mi akaratunk érvényesült a pályán - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - Úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, mikor szerzünk vezetést, de a sok kihagyott helyzet visszaütött, érvényesült a futball egyik törvényszerűsége, az ellenfél az első lehetőségéből, egy kontra végén vezetést szerzett. A gól megfogta a csapatot, ezért örültem a szünetnek, mert így volt időnk rendezni a sorokat, változtatni a taktikán és cserével frissíteni az együttesen. Egy pillanatig sem tartottam attól, hogy nem tudunk gólt szerezni a fordulás után, és a lányokon is azt láttam, hogy nagyon elszántan mentek ki a második félidőre. Gyorsan sikerült gólt szereznünk, és már akkor érezhető volt, hogy nem lehet baj a folytatásban. A helyzetek alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

DSC_0539|

A szakmai stáb előzetes elvárása legalább hat pont begyűjtése volt az eddigi három vb-selejtezőn, ez a kazahok valamint a bolgárok hazai legyőzésével valósult meg, míg az osztrákok elleni selejtezőn nem sikerült bravúrt elérni.

- Nem vagyunk elégedetlenek, azokat a meccseket, amiket mindenképpen meg kellett nyernünk, meg is nyertük, ezzel az őszi selejtezőkre kitűzött minimális elvárást teljesíteni tudtuk - tette hozzá az MLSZ nőiszakág-vezetője. - Ezúton szeretnék gratulálni az egész csapatnak és a stáb minden tagjának a mostani sikerhez és a mögöttünk hagyott évhez. Alakul a csapat, de tavaszra még jobbak leszünk. Meggyőződésem, hogy szép jövő áll a válogatott előtt, mert fiatal, jó mentalitású, alázatos labdarúgók alkotják, akik ha megkapják a kellő bizalmat, kemény munkával és sok nemzetközi mérkőzéssel rengeteget fejlődhetnek a későbbiekben.

A női szakág idei programja még nem ért véget, a szakmai stáb tagjai Győrből azonnal Telkibe utaztak, ahol egy kiválasztó edzőtábor veszi kezdetét vasárnap délelőtt. Mintegy hatvan 15-16 éves játékos vesz részt a kiválasztón, a legügyesebb futballisták tagjai lehetnek a jövő ősszel kezdődő Eb-selejtezőkre készülő U17-es válogatott keretnek.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magyar Kupa: Előnyt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Vidi
Bajnokságok / Kupák
A bajnokesélyeseknél is jobb formában a DVTK és a Kisvárda
Bajnokságok / Kupák
NB II: Győztek a dobogós csapatok

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol