Női válogatott: kulcsszerep hárulhat a fiatalokra

2013. október. 25., 10:17   |    

Női válogatott: kulcsszerep hárulhat a fiatalokra

Az osztrákok elleni szombati (Bozsik-stadion, 17.00) vb-selejtezőre készülő női válogatott keretében félcsapatnyi tizenéves futballista szerepel.

A Vágó Attila vezette szakmai stáb a lehető legeredményesebb szereplés mellett egyik fontos feladatának tartja, hogy minél több tehetséges fiatal játékost építsen be a felnőtt válogatottba. Palkovics Nóra, Csiszár Henrietta, Zeller Dóra (vagy az alapembernek számító, de jelenleg sérült Fenyvesi Evelin) még az idei évben is az U19-es válogatottban szerepeltek, és ezzel nem ők a felnőtt keret legfiatalabb tagjai.

Már az első vb-selejtezőkön fontos szerepet kaphat a keret két legfiatalabb focistája, az U17-es válogatottat ősszel az elitkörbe vezető Kaján Zsanett és Szabó Viktória. A két ferencvárosi labdarúgó saját korosztályában kiemelkedő képességű focistának számít, a felnőttek között azonban egyelőre mindketten a tanulást, a tapasztalatszerzést tartják a legfontosabbnak.

Kaján Zsanett az MLSZ TV-nek elmondta, hogy mekkora a különbség az utánpótlás- és a felnőtt futball között, és azt is, hogy milyen meccsre számít szombaton az osztrákok ellen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS