Női válogatott: nagyot küzdött a csapat Franciaországban

2014. május. 07., 23:41   |    

Női válogatott: nagyot küzdött a csapat Franciaországban

Női válogatottunk az első félidőben még hősiesen állta a rohamokat a besanconi világbajnoki selejtezőn, a második játékrészben a franciák magabiztossá tették győzelmüket.

Női válogatottunk szerda este hatodik vb-selejtezőjét játszotta az aktuális sorozatban, az ellenfél a csoportot hibátlan mérleggel vezető francia együttes volt, a besanconi összecsapást 10 ezer hazai szurkoló előtt rendezték. Az előjelek nem voltak kedvezőek, sérülés miatt Jakabfi Zsanett, Demeter Réka és Sipos Lilla sem lehetett ott a keretben, míg Csiszár Henrietta lázas betegsége miatt nem tudta vállalni a játékot.

Amint arra számítani lehetett, a franciák gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, szinte megszállták a magyar térfelet, és egymás után vezették a veszélyes akciókat. Markó Edina megerősített védelemmel küldte pályára a csapatot, az öt hátvédnek volt is dolga bőven, mint ahogy a kapuban álló Szőcs Rékának is, aki több nagy védést is bemutatott a találkozón.

Az első félórát sikerült kihúznunk kapott gól nélkül, a franciák ekkor még csak kapufáig jutottak, a támadások vezetésére azonban alig futotta az erőnkből, az első félidőben egyedül Rácz Zsófia lövési kísérletét jegyezhettük fel. A 35. percben góllá érett a franciák nyomása, Thiney átadása után Thomis talált a kapuba (1-0).

$galeria_cim

A második félidő is francia lehetőségekkel kezdődött, és az 52. percben Necib szögletét követően Abily megduplázta a hazai előnyt. A 61. percben Abily passzából Thiney került helyzetbe, és szerezte meg a harmadik francia gólt (3-0). A házigazdák háromgólos előnyben sem vettek vissza a tempóból, egészen a lefújásig nagy fölényben játszottak, és a 89. percben Majri révén beállították a 4-0-ás végeredményt.

- Nem ért bennünket váratlanul, hogy a franciák óriási fölényben játszottak, erre számítottunk már a meccs előtt is - mondta a találkozót követően Markó Edina. - Jelenleg ez az eredmény tükrözi a realitást, a házigazdák a világ egyik legjobb csapatát alkotják, más dimenzióban játsszák a futballt, mint mi. Nagyot küzdött a csapat, a végére sajnos elfogyott az erőnk, de nem szabad szégyenkeznünk az eredmény miatt, mert kihoztuk magunkból a maximumot, volt tartásunk, nem ijedtünk meg, nem zuhantunk össze a második félidőben sem. Próbáltunk bátran futballozni, de egy ilyen erős ellenféllel szemben sajnos három-négy passz után nem tudtuk továbbvinni az akciókat, de a játékosok hozzáállása, mentalitása minden dicséretet megérdemel, erre lehet építeni a jövőben.

Franciaország-Magyarország 4-0 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Szabó Boglárka, Tálosi Szabina, Papp Dorottya, Gál Henrietta, Tóth Gabriella - Vágó Fanni (Nagy Lilla, 81.), Smuczer Angéla, Rácz Zsófia, Szuh Erika (Szarvas Alexandra, 59.) - Kaján Zsanett (Pádár Anita, 87.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS