Növekszik az érdeklődés a női labdarúgás iránt

2018. április. 16., 09:28   |    

Növekszik az érdeklődés a női labdarúgás iránt

Miután a magyar válogatott legutóbbi hazai vb-selejtezőjét, a Svédország elleni összecsapást közel 50 ezer néző követte élőben az M4Sport csatornán, a televízió a Förch Női Magyar Kupa-döntőjét, és a Jet-Sol Liga bajnoki döntőinek összecsapásait is élőben tűzi műsorára.

Az elmúlt időszakban megszokottá vált, hogy a Markó Edina vezette női labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseit rendre élőben közvetíti az M4 Sport televíziós csatorna. A kezdeti bizalmat mára meghálálták a női sportolók, hiszen a legutóbbi, Svédország elleni szombathelyi selejtezőt, amelyet a magyar csapat a világ élvonalába tartozó skandinávok ellen végül 4–1-re elveszített, 47 343-an tekintették meg élőben (AMR, azaz tartós nézettségi adat), amely délutáni mérkőzés esetén magas nézettségnek számít.

Szintén megszokottá vált, hogy a Förch Női Magyar Kupa döntőjét, idén a Ferencváros–DVTK összecsapást, amelyet április 26-án, csütörtökön, 20 órától rendeznek a Hidegkuti Nándor Stadionban, élőben adja a sportcsatorna. Szintén műsorra kerül májusban a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjének sorozata. 

A magyar felnőtt- és korosztályos válogatottakra, valamint minőségi légiósokra építő Ferencváros zsinórban negyedszer került a JET-SOL Liga döntőjébe, ám Dörnyei Balázs csapata hiába szerezte a legtöbb gólt (és kapta idáig a legkevesebb találatot), tavaly már megtapasztalta: a két nyert mérkőzésig tartó fináléban bármi megtörténhet!

Idén a címvédő MTK-n kívül további két csapat harcol a felsőházi rájátszás 2. helyéért, és hiába a kék-fehérek minimális lépéselőnye, az újonc DVTK, ill. a megfiatalított Győr egyaránt reális eséllyel küzd fennállása első bajnoki döntőjéért.

1. mérkőzés: május 17., csütörtök, 16:00
2. mérkőzés: május 24., csütörtök 16:45
3. (ha lesz) mérkőzés: június 1., péntek 16:00

Az említett élő közvetítések mellett népszerű a női bajnoki mérkőzések, és a legfontosabb eseményeket bemutató, szerda délutánonként sugárzott félórás nőifoci-magazin is.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS