Növelte előnyét a Videoton

2010. november. 27., 18:58   |    

Növelte előnyét a Videoton

A Monicomp Liga 16. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Videoton hazai pályán győzte le a Siófokot, s miután a második helyezett ZTE vereséget szenvedett Kaposváron, a fehérváriak előnye hét pontra nőtt a tabella élén. A Paks - Ferencváros mérkőzést a pálya alkalmatlansága miatt jövő keddre halasztották.

Három perc alatt szerzett két gól döntött

Videoton FC - BFC Siófok 2-0 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Márkus Tamás)
Gólszerző: Sándor az 59., Nikolic a 62. percben

A Videoton az 1. fordulóban csak döntetlent játszott az újonc Siófok ellen, és sokáig a hazai mérkőzésen sem találta a Balaton-partiak védekezésének ellenszerét. A vendégek kizárólag a védekezéssel törődtek az első félidőben, és tették ezt sikerrel, a pontatlanul játszó fehérváriak ugyanis képtelenek voltak megbontani a siófoki védelmet. A második félidőt jobban kezdte a Videoton, és szűk negyedóra elteltével sikerült megszereznie a vezetést is: az 59. percben Nagy Dániel szögletét követően Sándor György fejelt a léc alá (1-0). Három perccel később megszületett a második hazai találat is, André Alves passzát követően Nemanja Nikolic került nagy helyzetbe, és 6 méterről a kapu jobb oldalába passzolt (2-0). A folytatásban is a hazaiak irányítottak, akár tovább növelhették volna az előnyüket, de újabb gól nem született, a Videoton győzelmével megerősítette első helyét a tabellán.


Negyedóra alatt kialakult a végeredmény

Kaposvári Rákóczi - ZTE FC 2-1 (2-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Gólszerző: Oláh a 11., Peric a 13., ill. Simon az 1. percben

Egy percet sem kellett várni a találkozó első góljára, rögtön a középkezdés után előnyhöz jutott a ZTE: Rajcomar futott el a jobb oldalon, kapura lőtt, majd a gólvonal előtt két méterre érkező Simon Attila lábáról a hálóba pattant a labda (0-1). A Kaposvár a 11. percben egyenlített, Milan Peric labdáját Oláh Lóránt vette át a 16-oson belül, majd 12 méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). Egy perccel később büntetőhöz jutottak a hazaiak, Varga Róbert buktatta Balázs Benjámint a 16-oson belül. A 11-est Oláh kihagyta, de a kapufáról kipattanó labdát Peric 12 méterről a jobb sarokba lőtte (2-1). A szünetig a helyzetek alapján akár három-négy újabb gól is születhetett volna, ám a lehetőség kimaradtak, hazai előnnyel kezdődött meg a második félidő. A folytatásban a ZTE mindent megtett az egyenlítés érdekébe, de hiába alakított ki több kecsegtető lehetőséget is, a támadások befejezései rendre pontatlanok voltak, a Rákóczi végül megtartotta előnyét, és begyűjtötte a három pontot.


Sorozatban ötödször kapott ki a Szolnok

Szombathelyi Haladás - Szolnoki MÁV FC 3-1 (0-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Berettyán Péter, Márton Zsolt)
Gólszerző: Oross az 56., Nagy a 61., Kenesei a 81., illetve Remili az 59. percben
Kiállítva: Remili a 64. percben

Az első félidőben kevés gólszerzési lehetőség adódott a csapatok előtt, a 12. percben Irhás Ignác előtt adódott a legnagyobb helyzet, ám a hazaiak középpályása nem tudta bevenni a kaput. A fordulás után felpörögtek az események, öt perc leforgása alatt három gól született. Az 56. percben Kenesei Krisztián szöglete után Oross Márton fejjel szerzett vezetést (1-0), ám három perc múlva egyenlített a szolnoki együttes, Mohamed Remili ollózó mozdulattal vette be a hazai kaput (1-1). A 61. percben újra előnybe került a Haladás, Kenesei passza után Nagy Gábor lőtt a bal alsó sarokba (2-1). A 64. percben a vendégek gólszerzője, Remili kapott piros lapot a Branislav Fodrek elleni szabálytalanságát követően. A hajrában kihasználta emberelőnyét a szombathelyi csapat, a 81. percben Sipos Norbert tálalt Kenesei elé, aki 14 méterről vette be a vendégek kapuját (3-1), beállítva a végeredményt.


Egy félidő is elég volt a Kecskemétnek

Kecskeméti TE-Ereco - MTK Budapest 3-0 (3-0)
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Tököli a 14., Savic (11-esből) a 16., Tököli a 31. percben

Az első negyedóra végén került előnybe a Kecskemét az MTK ellen, a 14. percben egy bal oldali beadás után Tököli Attila 20 méterről lőtt kapásból, a labda a léc alatt vágódott a hálóba (1-0). Alig két perc elteltével megduplázta vezetését a hazai csapat, Sütő László szabálytalankodott Tököli ellen a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Vladan Savic váltotta gólra (2-0). Még az első játékrészben eldőlt a három pont sorsa, a 31. percben már harmadik gólját szerezte a Kecskemét: Vladan Cukictól játszott Francis Litsingihez, aki az alapvonalról passzolt a kapu előterébe, az érkező Tököli pedig közelről nem hibázott (3-0). A második játékrészben megpróbált szépíteni az MTK, de becsületgólra sem futotta az erejéből, maradt a 3-0, a Kecskemét magabiztosan tartotta otthon a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS