Nyeretlen maradt az Újpest és a Ferencváros

2011. augusztus. 21., 20:00   |    

Nyeretlen maradt az Újpest és a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest döntetlent játszott, a Ferencváros hazai pályán kapott ki.

Nem tudta megtartani vezetését az Újpest

 

Újpest FC - DVTK 1-1 (0-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Albert István, Szalai Dániel)

Gólszerző: Kabát az 54., ill. Seydi a 68. percben

 

A mérkőzés első félórája jó iramú játékot hozott, a DVTK a félidő második felében valamivel aktívabb volt, de a gólhoz ez nem volt elegendő. A fordulás után megszerezte a vezetést az Újpest, egy rövid felszabadítás után Kabát Péter elé pattant a labda, aki közelről passzolt a kapuba (1-0). A 68. percben Vicente Arze futott el a bal szélen, majd az alapvonal közeléből középre adott, az érkező L’Iam Seydi pedig előrevetődve a bal sarokba fejelt (1-1). A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de az újabb találat elmaradt, az Újpest továbbra is adós első bajnoki sikerével.

 

 

Csak büntetőből tudott betalálni a Fradi

 

Ferencvárosi TC - Haladás Sopron Bank 1-2 (0-1)

Vezette: Ivávsi Zoltán (dr. Varga Zsolt, Medovarszki János)

Gólszerző: Rósa (11-esből) a 72., ill. Vujovics az 5., Halmosi az 56. percben

Kiállítva: Sluka a 63. percben

 

A Ferencvárosnál a múlt heti vereség után változott a szakmai stáb összetétele, a távozó Prukner László feladatait Nagy Tamás vette át. Az új edző bemutatkozása nem sikerült, a Haladás is három ponttal távozott az Üllői útról. A vendégek az 5. percben szereztek vezetést, ekkor Goran Vujovics fordult le védőjéről, majd ballal a bal sarokba helyezett (0-1). Nem sokkal később Lisztes Krisztián a kapufát találta el, majd Somalia is centikkel tévesztett célt, lövése után a labda szintén a kapufáról pattant ki. A fordulás után növelte előnyét a Haladás, az 56. percben Kenesei Krisztián átadása után Halmosi Péter 17 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2). A Ferencváros nem adta fel, és Marian Sluka kiállítása után, emberelőnyben szépített: a Guzmics Richárd kezezéséért megítélt büntetőt Rósa Dénes értékesítette (1-2). A hajrában a Ferencváros kihagyott néhány helyzetet, és lőtt egy újabb kapufát, egyenlítenie azonban nem sikerült, a Haladás győzelemmel zárta a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS