Nyeretlenek maradtak az EL-csapatok, hibátlan a Vasas

2016. július. 24., 20:07   |    

Nyeretlenek maradtak az EL-csapatok, hibátlan a Vasas

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a Vasas hátrányból felállva nyert a DVSC-Teva ellen, a Videoton FC Pakson, az MTK Budapest Gyirmóton játszott döntetlent.

Vasas - DVSC-Teva 3-1 (0-1)
Gólszerző: Ádám az 54., Vaskó a 85., Vaskó a 88., ill. Ferenczi a 34. percben

Az első félidőben a Vasas tett többet a gólszerzés érdekében, de csak kapufáig jutott el, míg a DVSC-Teva szinte helyzet nélkül szerzett vezetést, a 34. percben Ferenczi János szabadrúgását követően a sorfalról lepattant a labda, Ferenczi 24 méterről ismételt, és kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A második félidőben csak a Vasason látszott, hogy szeretne gólt szerezni, a Debrecen az előnyét védte, de csak az 54. percig tudta megúszni a kapott gólt. Ekkor Pavlov a bal oldalról ívelt a kapu elé, a hosszú oldalon érkező Ádám Martin pedig 4 méterről a bal sarokba fejelt (1-1). Az egyenlítés után maradt a Vasas-fölény, de a 65. percben a Loki is lőtt egy kapufát. A hajrá egyértelműen az angyalföldieké volt, a 85. percben Remili jobb oldali szögletét követően a csereként beállt Vaskó Tamás fejelt a jobb alsó sarokba (2-1), majd a 88. percben ugyanez volt a forgatókönyv: jobb oldali Remili sarokrúgás, Vaskó-fejes, és a labda ismét a kapu jobb oldalában kötött ki (3-1), így alakult ki a végeredmény.

Paksi FC - Videoton FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Gévay az 52., ill. Feczesin a 26. percben

A paksiak alakítottak ki valamivel több lehetőséget az első félidő első felében, a 26. percben mégis a Vidi szerzett vezetést, Feczesin Róbert egy csel után kapura tört, majd a balösszekötő helyéről, a 16-os vonalának közeléből a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A folytatás a vendégeké volt, a 33. percben Feczesin ismét cselre majd lövésre vállalkozott, ezúttal a kapufa mentette meg a hazaiakat. A második félidő hazai helyzetekkel kezdődött, és az 52. percben az egyikből megszületett az egyenlítés is, Haraszti Zsolt szabadrúgását követően Gévay Zsolt fejelt 3 méterről a hálóba (1-1). A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a hajrához közeledve egyik csapat sem mert kockáztatni, kissé leült a meccs. Az eredmény sem változott, egy-egy ponttal zárt a két csapat.

Gyirmót FC Győr - MTK Budapest 0-0

Az MTK játszott aktívabban az első félidőben, de támadói nem tudták megbontani a hazai védelmet. A gyirmótiak kontratámadásokra építettek, vezettek is egy-két veszélyes ellenakciót, de Hegedűs kapusnak csak egyszer kellett védenie. A második félidő elején ziccert hibázott a Gyirmót, majd az MTK hiába futballozott fölényben, komolyabb helyzetekig nem jutott el, gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS