Nyerni tudott a Groupama Arénában a Fehérvár, debreceni és kecskeméti siker

2023. november. 12., 21:04   |    

Nyerni tudott a Groupama Arénában a Fehérvár, debreceni és kecskeméti siker

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában megszerezte első bajnoki győzelmét a Groupama Arénában a Fehérvár FC. A Kecskemét 2-1-re győzött Kisvárdán, a DVSC 1-0-ra verte a Paksot.

Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 1-2 (1-1)

A mérkőzés elején a Kecskemét irányította a játékot, mégis a Kisvárda szerzett vezetést, amely első olyan támadásából eredményes volt, amikor eljutott az ellenfél kapujáig. A gól után is többet volt a labda a lila-fehér együttesnél, amely ugyanakkor teljesen veszélytelen volt a kapura. A kisvárdai kapusnak először a 41. percben kellett védenie, amikor egy  szöglet után Zsótér próbálkozott éles szögből. A szünet előtt váratlanul büntetőhöz jutott az előző kiírás ezüstérmese, amely így egyenlíteni tudott. A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat,és  sokszor próbálkozott lövéssel. A vendégek elképzelés és lendület nélküli támadásai semmiféle veszélyt nem jelentettek a kisvárdai kapura, a játékrész derekán mégis a Kecskemét rúgott újabb gólt egy szögletet követően. Hátrányban nem tudott újítani a sereghajtó, egyetlen helyzete volt ahhoz, hogy pontot mentsen, de Cipetic kísérletét Varga védte, így a Kisvárda sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a pályát.

Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 0-1 (0-0)
  
A mérkőzés első félidejében a csütörtökön a Genkkel kiélezett Konferencia-liga meccset vívott Ferencváros játszott némi mezőnyfölényben, de igazán komoly helyzetig ritkán jutott el, így gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok. A második játékrész egy FTC-lesgóllal indult és hazai labdabirtoklási fölénnyel folytatódott, gólt azonban a félidő derekán a vendégek szereztek egy pontrúgás után a percekkel korábban becserélt Szabó Levente révén. A folytatásban gyakorlatilag felborult a pálya, ám a székesfehérváriak nagyon stabilan védekeztek, a kissé ötlettelen ferencvárosiak pedig kevés helyzetüket nem tudták gólra váltani. A Fehérvár története során először tudott győzni bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában. A fehérváriak először nyertek a szezonban idegenben és sikerükkel a tabella negyedik helyére léptek fel, míg az FTC sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Debreceni VSC-Paksi FC 1-0 (1-0)

A tíz tétmérkőzés óta veretlen Paks azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha pont szerez, akkor a tabella élére ugrik az FTC veresége miatt. A DVSC ugyanakkor nem volt jó formában, a legutóbbi hét bajnokijából csak egyet nyert meg, és a rossz sorozatba beletartozott a szeptember 27-i 2-0-s paksi vereség is. A találkozó előtt köszöntötték 50. születésnapja alkalmából a hajdúságiak legendás játékosát, Dombi Tibort. Támadólag kezdtek a vendégek, mezőnyfölényt alakítottak ki, és a hazaiaknak olykor szerencséjük is volt, hogy nem esett gól. Ahogy magához tért a Debrecen, már akadtak helyzetei is. A 37. percben Bódi beívelését követően nem tudtak felszabadítani a paksi védők, először még Szappanos védte Bárány fejesét, ám Vajda a kipattanót közelről a hálóba vágta. A második félidőt Szappanos bravúrjai vezették fel, előbb Loncar, majd Dreskovic fejesét ütötte ki bravúrral. Ahogy elmúlt a veszély, felpörgött a Paks, és ezt követően Megyeri pillanatai következtek. Egyszer fektében védett, majd a csereként beállt Hahn fejesénél a gólvonalról tisztázott vetődve. A folytatásban is a két kapus sziporkázott. A 86. percben - már úgy tűnt - Szappanos verve van, ám ki tudta védeni Dzsudzsák komoly lövését. Kisvártatva Szabó buktatta Bévárdit, a megítélt büntetőből Dzsudzsák próbálkozott, de a vendégek hálóőre ezt is kiütötte. A labda a kapufára pattant, ebből a hazaiak csapatkapitánya ismételhetett, azonban Szappanoson megint nem tudott kifogni. A hajrában még a paksi kapus is előre ment az egyenlítés reményében, de újabb gól nem született, így a DVSC otthont tartotta a három pontot. A vendégeknek megszakadt a tíz tétmérkőzésen, illetve nyolc bajnoki összecsapáson át tartott veretlenségi sorozata.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS